100.000 bugetari vor fi dati afara

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 11:41
1751 citiri
100.000 bugetari vor fi dati afara

100.000 bugetari vor fi concediati anul acesta, dar Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sustine ca nu s-au stabilit inca nici domeniile din care acestia vor fi dati afara, si nici criteriile pe baza carora se vor face disponibilizarile.

Intrebat de Gandul cum s-a ajuns la aceasta cifra, Vladescu a raspuns: "Nu comentez. Nu va pot spune nici din ce domenii."

Pe de alta parte, Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a explicat, pentru publicatia amintita, cum a rezultat cifra de 100.000 bugetari ce trebuie dati afara.

Potrivit lui Seitan, Ministerul Finantelor a adunat toate salariile aprobate pentru anul acesta, totalul fiind impartit apoi la salariul mediu pe economie. Din rezultat a fost scazut numarul angajatilor, diferenta fiind tocmai 100.000.

Seitan a precizat ca exista mai multe metode de reducere a cheltuielilor, care nu inseamna obligatoriu concedieri. Una dintre metodele amintite de Ministrul Muncii este disponibilizarea sefilor care sunt incompetenti, dar care primesc totusi salarii mari.

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#bugetari, #concedieri, #vladescu, #seitan, #angajati , #stiri Sebastian Vladescu