Vaccinul antigripal de la "Cantacuzino", testat pe 62 de persoane. Reactiile adverse, minore

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 14:00
1548 citiri
Vaccinul antigripal de la "Cantacuzino", testat pe 62 de persoane. Reactiile adverse, minore

Vaccinul antigripal produs la Institutul Cantacuzino a fost testat, in cadrul studiului clinic, pe 62 de persoane cu varste intre 20 si 80 de ani, reactiile adverse fiind minore, similare cu cele inregistrate la persoane care s-au vaccinat cu produsul din import, potrivit Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a prezentat corespondenta purtata cu institutiile nationale si internationale privind vaccinul antigripal produs la Institutul Cantacuzino, incepand din 23 decembrie 2013, cand a primit prima atentionare de la Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) potrivit careia vaccinul este neconform, si pana in 6 februarie, cand au fost sesizate Curtea de Conturi si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Astfel, in 23 decembrie 2013, Agentia Nationala a Medicamentului a trimis o adresa ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prin care il informa de existenta unor neconformitati pentru punerea pe piata a celor 400.000 de doze de vaccin antigripal produs la Institutul ...citeste mai departe despre "Vaccinul antigripal de la "Cantacuzino", testat pe 62 de persoane. Reactiile adverse, minore" pe Ziare.com

#studiu clinic vaccin Cantacuzino, #vaccin antigripal Cantacuzino , #Stiri Sanatate