Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Specificatiile tehnice privind achizitiile publice din Sanatate, in dezbatere publica

Specificatiile tehnice privind achizitiile publice din Sanatate, in dezbatere publica


Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica, pentru o saptamana, pe site-ul propriu, specificatiile tehnice pe care MS le solicita in procesul de achizitii publice pentru materiale sanitare si consumabile.

Acesta a spus ca decizia a fost luata pentru a veni in sprijinul distribuitorilor si producatorilor de materiale si consumabile, dupa o consultare cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

"Producatorii si distribuitorii de materiale sanitare au la dispozitie o saptamana pentru a transmite observatiile lor la specificatiile tehnice pe care Ministerul Sanatatii le solicita in procesul de achizitii publice. Procedurile pentru licitatia centralizata de furnizare a produselor medicale si a consumabilelor vor fi demarate in urma acestor observatii", a explicat reprezentantul MS.

Cum s-ar eficientiza procesul achizitiilor publice din Sanatate

Potrivit lui Raed Arafat, aceasta masura da o mai mare transparenta si eficientizeaza procesului de achizitie publica, scazand astfel posibilitatea "ca cineva sa vina sa conteste ca exista probleme in legatura cu vreun lot sau altul de medicamente sau materiale cumparate".

"O sa rugam distribuitorii, producatorii, toti care sunt implicati, sa intre sa verifice. Acolo unde vad ca este o problema care-i izoleaza, care-i discrimineaza, sa ne comunice care sunt problemele, cu propuneri concrete. O sa fie analizate propunerile si cele care se gasesc ca sunt pertinente vom modifica specificatiile in conformitate cu propunerile respective", a precizat Raed Arafat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1487 ori