Soluții eficiente pentru igiena în clinici, cabinete medicale și spitale

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 17:40
1220 citiri
Soluții eficiente pentru igiena în clinici, cabinete medicale și spitale
FOTO: freepik.com

Ultima perioadă ne-a făcut să conștientizăm mai bine importanța pe care o are o igienizare temeinică a spațiilor în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi. Mai ales dacă este vorba despre medii în care există un risc ridicat de transmitere a unor virusuri sau bacterii, așa cum sunt, de exemplu, spitalele, clinicile sau cabinetele medicale, igienizarea trebuie să se realizeze cu și mai mare strictețe, iar regulile de igienă trebuie respectate până în cel mai mic detaliu.

Există soluții eficiente pentru menținerea igienei în astfel de spații, iar cele mai importante informații despre acestea le poți descoperi mai jos.

Dezinfectarea suprafețelor și a obiectelor de lucru

Păstrarea suprafețelor și a obiectelor de lucru curate este extrem de importantă, mai ales în timpul unei pandemii, dar nu numai. Pe lângă suprafețele generale – podea, scaune, mânerele ușilor, mese, birouri, este important ca și obiectele de lucru să fie dezinfectate în mod frecvent, mai ales dacă este vorba de utilizarea acestora de mai multe ori în decursul unei zile. Atât pentru sănătatea personalului, cât și pentru cea a pacienților, este important ca dezinfectarea să se realizeze cu produse verificate, astfel încât eficiența acestora să fie cea mai ridicată.

Precauții în vederea menținerii spațiilor interioare curate

Pe lângă curățarea propriu-zisă, este important și modul în care se reușește menținerea spațiilor interioare curate. Mai ales atunci când este vorba de clinici, de cabinete medicale sau de spitale, locuri în care există un du-te-vino continuu al pacienților, al medicilor și asistentelor, este nevoie de măsuri suplimentare în vederea menținerii spațiilor curate în interior. Iar când discutăm despre spații curate, discutăm, de fapt, despre a ține la distanță nu murdăria, ci virusurile și bacteriile pe care le poți purta cu tine dintr-un loc în altul. Încă de la primul pas făcut în interiorul unei clinici, un pacient poate aduce cu sine aceste pericole, iar pentru a preveni acest lucru, o soluție eficientă este reprezentată de utilizarea unor covoare dezinfectante la intrare.

Mai mult decât atât, imediat după intrarea în clinică sau în spital este recomandat ca pantofii de exterior să fie acoperiți cu ajutorul unor acoperitori pantofi care să limiteze împrăștierea virusurilor și bacteriilor pe suprafețe întinse. Aceasta este o soluție extrem de practică în vederea menținerii unui spațiu curat, iar pacienții vor putea aprecia grija pe care clinica o acordă sănătății și siguranței lor.

Protecția completă a pacienților

Dacă picioarele pot fi protejate în vederea limitării răspândirii pericolelor cu ajutorul acoperitorilor mai sus menționate, și pentru restul corpului pot fi utilizate halate protectie care să asigure o protecție eficientă din ambele părți. Utilizarea acestora oferă un grad ridicat de protecție purtătorului, reprezentând o barieră împotriva contactării unor virusuri, iar pentru clinică este o măsură de protecție în plus în vederea limitării răspândirii pericolelor mai ales în cazul în care se formează aglomerație în holul de așteptare sau în diverse spații. Utilizarea unor manuși este extrem de importantă din acest punct de vedere, mai ales că în mod frecvent virusurile sau bacteriile se răspândesc mai ales prin atingerea suprafețelor infectate cu mâna, dusă ulterior la nas, la ochi sau la gură.

Utilizarea unor astfel de obiecte este complementară unei dezinfectări frecvente și eficiente a spațiilor interioare din spitale, din clinici sau cabinete medicale, fiind una dintre principalele modalități de prevenție a răspândirii unor boli respiratorii sau de alte tipuri.

#protectie, #igiena, #clinici medicale, #spitale , #Stiri Sanatate

Curs valutar

1 EUR = 4.9750 RON

-0.0007

1 USD = 4.6178 RON

-0.0093
  1. Cea mai puternică țară lovită de o criză fără precedent. 800.000 de români suferă, declin în 3 domenii majore
  2. Japonia se pregătește să facă investiții de trilioane de dolari în România. Intenția va fi anunțată printr-o declarație comună a celor două țări
  3. O nouă putere europeană este în picaj după Germania. ”Industria prelucrătoare rămâne împotmolită într-o criză profundă”
  4. Județele în care puterea banilor se apropie de Europa. Unde își permit românii cel mai mult în 2024
  5. Angajații din IT, din ce în ce mai nemulțumiți. Surpriza din clasamentul celor mai apreciați angajatori din România. Ce sector a ajuns la vârf
  6. Prețul energiei electrice la niveluri istorice. Riscăm „să ne întoarcem la perioada dinainte de ’89, când de la 6 până la 10 se oprea lumina”
  7. Vremuri tulburi pentru Putin la Kremlin: Rusia se află pe marginea prăpastiei
  8. Trei oferte pentru una dintre cele mai așteptate autostrăzi. Un constructor imens din România, printre cei care vor contractul de aproape 4 miliarde de lei
  9. Pensii înghețate pentru sute de mii de români, de la 1 ianuarie 2025. Categoriile care vor fi afectate de această măsură SURSE
  10. Catastrofă într-un stat vestic cu sute de mii de români: Suma colosală de 650 de miliarde de euro a ieșit peste granițe