REGINA MARIA deschide un program de testare la cerere, pentru RT-PCR si teste de anticorpi COVID 19

Joi, 14 Mai 2020, ora 18:55
1986 citiri
REGINA MARIA deschide un program de testare la cerere, pentru RT-PCR si teste de anticorpi COVID 19
Foto: Regina Maria

Inca de la debutul pandemiei de coronavirus, Reteaua de sanatate REGINA MARIA s-a mobilizat rapid si si-a indreptat eforturile catre prelucrarea gratuita si depistarea la timp a infectiei cu COVID-19 in randul cadrelor medicale din prima linie. Pana in acest moment, laboratoarele Retelei au prelucrat peste 30.000 de teste RT-PCR, pentru depistarea infectiei cu noul tip de coronavirus, 1.84% dintre rezultate fiind pozitive.

Programul de testare legat de infectia cu coronavirus a intrat apoi intr-o noua faza, aceea a testarii raspunsului imun la infectia cu COVID-19, pentru anticorpii IgM si IgG. Pe perioada starii de urgenta, cadrele medicale din prima linie a luptei cu acest virus beneficiaza de testari serologice gratuite, care joaca un rol important in lupta cu infectia virala.

In continuarea demersului de a sprijini personalul medical din linia intai, Reteaua de sanatate REGINA MARIA ofera acces gratuit pentru monitorizarea post COVID tuturor cadrelor medicale, fie ca vorbim despre medici, asistenti medicali sau infirmiere. Clinica post COVID urmareste evolutia medicala a persoanelor care au fost infectate si vindecate de COVID-19, atat online, prin intermediul Clinicii Virutale, cat si in locatiile fizice din Bucuresti.

"Inca de la inceput, am reusit sa ne miscam agil si flexibil, printr-un plan de actiune clar si coerent. Am coagulat multa solidaritate in jurul initiativelor noastre si, in spiritul safety first, am adresat intai nevoile cadrelor medicale si para-medicale din linia intai. In acelasi timp, am lucrat strans cu autoritatile de stat pentru a acoperi nevoia de testare a pacientilor, iar acum a venit momentul in care putem pune aceste servicii la dispozitia oricui are o suspiciune, la cerere", a declarat Fady Chreih, CEO Reteaua de sanatate REGINA MARIA.

In acest context, Reteaua si-a extins capacitatea de testare si a pus la dispozitia publicului testarea la cerere prin teste RT-PCR si teste de detectare a anticorpilor COVID-19.

"Stim cat este de important sa gasesti raspunsul atunci cand ai o suspiciune. De aceea, ne bucuram sa anuntam faptul ca acesti pacienti se vor putea testa, la cerere, pentru diagnosticarea COVID 19, in locatiile noastre. Am extins capacitatea de testare pentru anticorpii IgM si IgG, astfel ca putem sa oferim pacientilor care s-au intrebat daca au fost infectati posibilitatea de a vedea daca au avut intr-adevar virusul si daca au dezvoltat anticorpi", completeaza Fady Chreih.

Pacientii care au o suspiciune si doresc sa se testeze pentru diagnosticarea COVID 19, se pot programa pentru testul RT-PCR, contra cost, in punctele de recoltare REGINA MARIA din intreaga tara, incepand din 18 mai.

Testele serologice pentru determinarea raspunsului imun joaca un rol important in detectarea si lupta cu infectia virala, identificand persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru aceasta. De asemenea, aceste rezultate si informatii ar putea sa ajute la o "estimare" privind parcurgerea unei etape importante a pandemiei in Romania sau a unei predictii mai bune privind valul doi al manifestarii epidemiei in Romania in toamna. Rezultatele vor putea fi folosite impreuna cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infectia si se pot intoarce la munca, la identificarea persoanelor care vor putea sa isi doneze plasma din perioada convalescentei pentru a putea sa fie utilizata ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19. Testele pentru determinarea anticorpilor IgM si IgG sunt disponibile la cerere, contra cost, in policlinicile si punctele de recoltare REGINA MARIA din Bucuresti, Brasov si Timisoara, capacitatea de testare urmand sa fie extinsa in toate cele 29 de laboratoare ale Retelei.

#teste cerere Regina Maria, #teste COVID cerere , #Stiri Sanatate

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  3. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  4. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  5. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  6. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  7. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  8. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  9. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  10. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat