Presedintele Colegiului Medicilor si consilierul lui Ponta pe Sanatate, cercetati penal

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 12:26
2019 citiri
Presedintele Colegiului Medicilor si consilierul lui Ponta pe Sanatate, cercetati penal
Sursa foto: Cugetliber.ro

Seful Colegiului Medicilor din Romania, Prof. univ. dr. Vasile Astarastoae si Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii si, in prezent, consilier al prim-ministrului Ponta, sunt urmariti penal de Parchetul din Iasi in dosare ce au la baza rapoartele ANI.

Astarastoae este acuzat ca s-ar fi angajat pe el insusi, dar si pe propria fiica. In cazul sau, surse judiciare au afirmat pentru "Adevarul" ca ancheta este aproape de finalizare, impotriva profesorului fiind deja inceputa urmarirea penala.

"In acest dosar a fost inceputa urmarirea penala pentru infractiunile de conflict de interese si abuz in serviciu", a confirmat, pentru "Adevarul", procurorul Adina Bocai, purtator de cuvant al Parchetului iesean.

Bocai a mai mentionat ca dosarul ce il vizeaza pe Vasile Cepoi se afla inca in faza actelor premergatoare, impotriva sa nefiind inceputa urmarirea penala. In prezent, fostul director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi este consilier al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme de sanatate.

#Vasile Astarastoae urmarire penala, #cercetare penala Vasile Cepoi, #dosar Presedinte Colegiul Medicilor, #raport ANI Vasile Cepoi, #conflict interese Astarastoae , #Stiri Sanatate