Piese care nu trebuie sa lipseasca din echipamentul fitness pentru acasa

Marti, 18 Mai 2021, ora 14:01
778 citiri
Piese care nu trebuie sa lipseasca din echipamentul fitness pentru acasa
fitness FOTO: pixabay.com

In aceasta perioada plina de restrictii, antrenamentul acasa a devenit ceva normal pentru multi oameni. Astfel, acestia au devenit foarte interesati de echipamentul pentru fitness pentru acasa, de la covorasele de yoga, pana la aparatele de gimnastica multifunctionale.

Beneficiile fitness-ului

Fitness-ul este de fapt o activitate fizica care solicita muschii si obliga organismul sa arda calorii. Acesta are multe beneficii pentru sanatate atat din puncte de vedere fizic, cat si mental si se poate practica fara probleme acasa.

Iata cateva dintre beneficiile fitness-ului:

  1. Practicat regulat imbunatateste starea de spirit si reduce anxietatea si depresia.
  2. Exercitiile fizice sunt esentiale pentru a sustine activitatea metabolica si a arde cat mai multe calorii. Astfel iti vei pastra masa musculara si, totodata, iti vei controla usor greutatea.
  3. Contribuie la mentinerea masei musculare si osoase si previne osteoporoza.
  4. Creste nivelul energetic chiar si in cazul persoanelor bolnave.
  5. Datorita faptului ca te ajuta sa pastrezi greutatea sub control reduce riscurile afectiunilor cronice.
  6. Fitnessul promoveaza fluxul sanguin si ofera protectie antioxidanta, intarziind efectele imbatranirii.
  7. Exercitiile fizice regulate imbunatatesc circulatia sangelui catre creier si ajuta la sanatatea mentala si cognitiva.
  8. Vestea buna este ca practicarea fitness-ului acasa nu necesita mult spatiu si nici achizitii costisitoare si, pentru a-ti lucra toate categoriile de muschi intr-un mod armonios ai nevoie doar de cateva piese cheie pe care le poti gasi la un pret foarte convenabil pe site-ul familio.ro.

Gantere si greutati

La sala de sport suntem obisnuiti sa vedem un raft intreg cu gantere si greutati, insa, majoritatea oamenilor au nevoie doar de cateva dintre acestea. Cel mai important este modul in care le folosesti, frecventa antrenamentelor, ritmul si intensitatea exercitiilor.

Astfel, cu o gantera de 1 kg sau o greutate cu miez de fier acoperita cu vinil de 1.5 kg se pot face usor ridicari repetate de 20 sau 30 de ori. Acestea sunt ieftine, usor de folosit si te vor ajuta sa creezi pachete de exercitii echilibrate pentru tonifierea musculaturii. De asemenea, poti opta pentru gantere de 4 kg sau 6 kg cu care sa executi doar 10 sau 15 ridicari.

Banda elastica

Ieftine, portabile si foarte versatile, benzile elastice sau de rezistenta sunt minunate pentru a face fitness acasa! Durabile si rezistente la o utilizare extinsa, se pot folosi in numeroase exercitii pentru tonifierea musculaturii intr-un mod foarte eficient. Cu putina creativitate le poti folosi cu succes pentru antrenamente de fitness intense la domiciliu.

Daca vei opta pentru benzile elastice Tone-Loops vei putea crea grupe de exercitii pentru construirea musculaturii si antrenamente versatile ale grupelor musculare individuale. Modelul heavy este potrivit pentru fitness, aerobic si se recomanda avansatilor.

Extensor cu coarda elastica si manere

Acesta iti va permite sa antrenezi orice grup muscular si sa creezi exercitii de fitness de intensitati diferite, intr-un spatiu restrans. Folosit la adevarata lui valoare, extensorul cu coarda elastica si manere poate fi tot ce ai nevoie pentru un antrenament eficient. Totodata, este usor de transportat si vei putea sa il iei cu tine in excursii si in vacanta.

Modelele de extensoare cu coarda elastica Premium Power Sleeve sunt foarte eficiente in cresterea masei musculare, in exercitiile de recuperare fizica, dar si pentru aerobic si fitness. Se pot folosi la streching, exercitii pentru picioare sau pentru partea superioara a corpului. Ajuta la imbunatatirea posturii, contribuie la imbunatatirea sanatatii si te sustin in atingerea obiectivele mult mai repede.

Sac fitness 5 kg

Este un sac cilindric cu lungimea de 55 cm si diametrul de 24 de cm umplut cu nisip care cantareste 5 kg pe care il poti utiliza pentru a lucra muschii de la picioare, umeri, brate sau spate. Online vei gasi mai multe videoclipuri cu sugestii de exercitii extrem de eficiente pe care le poti include in rutina zilnica de fitness de acasa.

Mingea medicinala

Este un echipament foarte rezistent, disponibila in greutati diferite si utila pentru antrenamentele functionale sau crossfit. Umplutura compacta cu granule din cauciuc le face silentioase si utilizabile si la antrenamentul acasa.

Pentru a invata sa folosesti eficient oricare din aceste echipamente s-ar putea sa ai nevoie de un antrenor. Pentru a incepe, insa, poti gasi online o multime de videoclipuri din care poti invata elementele de baza.

#fitness, #sport acasa, #accesorii utile , #Stiri Sanatate