Echipa de chirurgi din Iași a reușit un nou miracol medical: a reatașat unui adolescent de 15 ani piciorul retezat de tren

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 11:07
698 citiri
Echipa de chirurgi din Iași a reușit un nou miracol medical: a reatașat unui adolescent de 15 ani piciorul retezat de tren
Echipa de medici de la Iași alături de Alexandra, fata căreia i-au reatașat mâinile, au reatașat și piciorul băiatului călcat de tren FOTO Facebook/ Spitalul de Urgență ”Sfânta Maria”

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria din Iași au reușit să reatașeze piciorul băiatului din Iași care a fost lovit de tren marți, 17 ianuarie. Piciorul adolescentului de 15 ani a fost retezat după impact, iar operația a durat 13 ore.

Băiatul asculta muzică în căști, astfel că nu a auzit trenul care se apropia. Medicii au intrat în sala de operație ieri la ora 14 și au ieșit la 3 dimineața. Cu toate acestea, starea lui este critică, fiind internat la terapie intensivă, potrivit Digi24.

”Băiatul a fost adus la spital în stare critică, în șoc traumatic și hemoragic, după ce a fost lovit de tren. Martorii susțin că băiatul asculta muzică în căști și era atent la telefon în momentul în care a fost lovit de tren.

„Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de: Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplați, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu.

Pentru leziunile cranio-cerebrale și torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie (efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică) gamba amputată a fost replantată.

Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, au precizat reprezentanții Spitalului Sfânta Maria, conform bzi.

Echipa de medici care a realizat operația este aceeași care a reușit replantarea mâinilor Alexiei, adolescenta rănită grav într-un accident în Pașcani în luna decembrie. ...citeste mai departe despre "Echipa de chirurgi din Iași a reușit un nou miracol medical: a reatașat unui adolescent de 15 ani piciorul retezat de tren" pe Ziare.com

#operatie, #Iasi, #picior, #tren , #Stiri Sanatate