Medici suspectați că luau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 10:34
1161 citiri
Medici suspectați că luau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților
Imagine din timpul unei intervenții chirurgicale FOTO Pixabay

​Mai multe percheziții au loc vineri dimineață, 17 februarie, în județele Iași, Brașov și Neamț, într-un dosar de abuz în serviciu, luare de mită, fals și înșelăciune.

Sunt vizate cadre medicale care ar fi făcut mai multe intervenții chirurgicale „cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace”, a anunțat Poliția Română.

Medicii sunt suspectați că ar fi montat unor pacienți stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la persoane decedate, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Anchetatoriii au descins și la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, la Secția Cardiologie și la Ambulatoriu, fiind vizați medicii care au operat mai mulți pacienți pe inimă și le-ar fi montat dispozitive medicale - stenturi, defibrilatoare și stimulatoare - prelevate de la persoane decedate.

Se fac percheziții și la un spital din Brașov, potrivit acelorași surse.

Anunțul Poliției Române

Poliția Română a transmis, printr-un comunicat de presă, că polițiștii pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară.

Coordonată de Parchetul General, ancheta vizează infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, au loc percheziții în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile unor persoane fizice (9) suspectate în acest caz sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale (1) și a unor unități medicale - spitale (5) și la un O.N.G. (1).

Vor fi făcute controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor firme și se vor pune în aplicare patru ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională, potrivit Poliției.

9 persoane ar urma să fie duse la audieri

Poliția Română anunță că sunt vizate cadre medicale care ar fi făcut mai multe intervenții chirurgicale „cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora”.

De asem ...citeste mai departe despre "Medici suspectați că luau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților" pe Ziare.com

#medici, #perchezitii, #pacienti, #dispozitive medicale, #morti , #Stiri Sanatate