Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cresteri salariale pentru angajatii din sanatate cu venituri sub 1500 de lei

Cresteri salariale pentru angajatii din sanatate cu venituri sub 1500 de lei

Ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, a anuntat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca negocierile cu reprezentantii Federatiei Sanitas s-au soldat cu o crestere a salariilor cu 10% pentru personalul din sanatate, actiunile de protest ale sindicalistilor urmand sa fie suspendate.

"In urma discutiilor pe care le-am purtat cu reprezentantii Federatiei Sanitas din Romania am semnat un proiect de acord de colaborare pe patru puncte. Astfel, Ministerul Finantelor Publice va sustine cresterea salariilor cu 10% pentru personalul din sanatate cu salarii sub plafonul de 1.500 de lei. Aceasta majorare va avea loc in doua etape, respectiv cu 5% la 1 decembrie 2014 si cu 5% la 1 martie 2015. De aceasta masura vor beneficia 126.000 de salariati din sistemul sanitar", a declarat Ioana Petrescu.

Aceasta a precizat, totodata, ca va fi organizat un grup de lucru interministerial, care va lucra la legea salarizarii unitare.

"Vom organiza un grup de lucru interministerial, care va lucra la legea salarizarii unitare pentru a elimina inechitatile. In acest grup de lucru va lucra si Federatia Sanitas, urmand sa prezentam un raport final la 1 octombrie 2014. De asemenea, Ministerul Finantelor Publice impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii vor face o analiza pe baza datelor de care dispun, in scopul identificarii unor solutii care sa conduca la angajarea in sistem, pe locurile vacantate bugetare, preponderent a personalului de specialitate medico-sanitara", a mai spus ministrul Finantelor.

Ioana Petrescu a tinut sa precizeze ca masurile prezentate au fost luate dupa consultarea, in prealabil, a reprezentantilor Comisiei Europene si Fondului Monetar International.

La randul sau, Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas a declarat ca va continua consultarile cu Ministerul Finantelor Publice.

"Vom continua consultarile cu Ministerul Finantelor Publice, in scopul identificarii celor mai bune solutii pentru disfunctionalitatile cu care se confrunta sistemul public de sanatate si asistenta sociala. Acest proiect de acord de colaborare va fi prezentat pentru validare Consiliului National al Federatiei Sanitas pe data de 7 iulie. Pana atunci am convenit impreuna cu doamna ministru Maria Petrescu sa incetam actiunile de protest programate pentru saptamana viitoare", a afirmat Leonard Barascu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3999 ori