Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana sprijina Romania in construirea a trei spitale regionale de urgenta, la Iasi, Cluj si Craiova

Comisia Europeana sprijina Romania in construirea a trei spitale regionale de urgenta, la Iasi, Cluj si Craiova


Comisia Europeana, prin Serviciul de sprijin al reformei structurale (SRSS), participa in mod activ la pregatirea proiectarii si constructiei in Romania a trei spitale regionale de urgenta, la Iasi, Cluj si Craiova, se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

Din 2017, Comisia Europeana ajuta Ministerul Sanatatii din Romania sa gestioneze proiectele de constructie ale celor trei spitale regionale. Obiectivul este de a examina studiile de fezabilitate, de a integra cele mai bune practici ale unor proiecte de constructii similare din Franta si Italia si de a pregati documentatia necesara pentru obtinerea co-finantarii de la Fondurile structurale de investitii europene pentru cele trei spitale regionale.

De asemenea, expertii au facut sesiuni de training la Ministerul Sanatatii din Romania si au dezvoltat instructiunile pentru modul de evaluare a rezultatelor tehnice asteptate pentru cele trei institutii. Proiectul a fost realizat de Expertise France and Public Assistance - Hopitaux de Paris International, in cooperare cu Serviciul de sprijin al reformei structurale. Acesta furnizeaza expertiza tutror statelor membre UE pentru proiectarea si implementarea reformelor care sa stimuleze cresterea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3945 ori