Cel mai mare spital virtual dezvoltat in Romania pune la dispozitia statului platforma sa tehnologica

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 10:25
3865 citiri
Cel mai mare spital virtual dezvoltat in Romania pune la dispozitia statului platforma sa tehnologica
Foto: Pixabay

Doclandia.ro, cel mai mare spital virtual dezvoltat in Romania, ofera gratuit platforma sa tehnologica Guvernului Romaniei, in special Ministerului Sanatatii, pe perioada starii de urgenta, pentru a fi utilizata de catre toti medicii romani.

"Sistemul de sanatate romanesc are nevoie urgent de introducerea consultatiilor la distanta, facilitate prin sisteme de telemedicina. In acest fel, poate fi redus semnificativ numarul pacientilor care pot fi infectati si care pot transmite virusul altor persoane prin simpla prezenta la spital sau la cabinetele medicilor de familie", se mentioneaza intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Totodata, Doclandia face un apel catre statul roman pentru a urgenta adaptarea legislatiei medicale pentru sustinerea medicinei online. Astfel, statul roman poate decide sa puna la dispozitia medicilor un mediu online securizat si viabil pentru a continua consultatiile pacientilor, de la distanta, prin video si chat. Totodata, daca se va crea cadrul legislativ favorabil, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate poate deconta medicilor aceste consultatii video astfel incat pacientii romani sa poata beneficia de consultatii online gratuite.

Reprezentantii Doclandia sustin ca, odata cu ordinul semnat pe 23 martie 2020 de Ministerul Afacerilor Interne, prin care se suspenda consultatiile programate si programabile in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private, reprezentantii companiei afirma ca cei mai multi dintre pacientii cu probleme de sanatate usoare pot apela la medicina de la distanta, telemedicina, prin care pot beneficia de consultanta medicala, sfaturi competente si personalizate direct de pe smartphone, tableta sau laptop de la medicii specialisti.

"Rata ridicata de contagiune a noului coronavirus poate fi contracarata prin eficientizarea trierii pacientilor care se prezinta la consultatii in cabinetele medicilor de familie sau la spitale, cu simptomatologie asemanatoare gripei", se precizeaza in comunicat.

Totodata, prin Doclandia se poate monitoriza un numar nelimitat de pacienti, chiar si cei suspecti de infectare cu noul coronavirus, si se poate interveni in cel mai scurt timp cu actiunile necesare specifice.

Astfel, se poate asigura infrastructura necesara pentru izolarea unui numar foarte mare de pacienti, si o monitorizare continua a situatiei la nivel national, avand rapoarte in timp real atat pentru medici, cat si pentru pacientii romani, oriunde s-ar afla acestia. In acest mod, Guvernul Romaniei poate veni cu o solutie importanta in vederea stoparii extinderii coronavirusului, monitorizandu-i pe romani, la domiciliu, fara niciun cost aditional de amenajare locatii de carantina.

In ultima saptamana, peste 100 de medici si-au deschis cabinete online in spitalul virtual Doclandia, iar alte cateva sute de medici generalisti sau specialisti sunt in stadiul de verificare a documentelor care atesta dreptul de a practica medicina si vor putea oferi consultantii online in curand.

Atat medicii, cat si pacientii, isi pot deschide un cont gratuit in platforma. Pacientii vor plati doar vizitele pe care le solicita la orice specializare, in functie de patologie si simptome, insa medicii inregistrati pe platforma pot oferi consultatii virtuale pro-bono pacientilor, la alegerea lor. Utilizatorii pot crea profiluri medicale pentru fiecare membru al familiei lor, istoricul medical fiind accesibil oricand de pe propriul smartphone. In plus, spitalul online Doclandia ofera posibilitatea pacientilor de a salva in contul personal vizitele video, astfel incat acestea sa poata fi revazute oricand este nevoie.

"Toate vizitele in platforma Doclandia.ro sunt securizate si encriptate, la aceste informatii avand acces doar pacientul si medicul lui. In ceea ce priveste procedura de inscriere, dupa verificarea autenticitatii profesiei in platforma, medicii nou inrolati pe Doclandia.ro trebuie doar sa isi selecteze orarul de lucru si tariful perceput pentru vizita. Platforma are capacitatea de a sustine simultan peste 100.000 de sesiuni consult pacient-medic", se mai precizeaza in comunicat.

Doclandia este cel mai mare spital virtual 100% romanesc ce ofera acces continuu la informatii medicale furnizate de doctori, prin toate metodele de comunicare: mesaje nelimitate cu un medic de familie, consultatii video online, programarea vizitelor la cabinet sau a vizitelor la domiciliu.

#cel mai mare spital virtual, #Doclandia platforma Guvern , #Stiri Sanatate