Cat cheltuiesc romanii lunar pe medicamente

Marti, 20 August 2013, ora 11:16
2421 citiri
Cat cheltuiesc romanii lunar pe medicamente

O gospodarie a cheltuit lunar, in medie, pe medicamente 58,21 lei, in primul trimestru din acest an, se arata intr-o ancheta privind veniturile si consumul populatiei realizata de Institutul National de Statistica.

In mediul urban o gospodarie a cheltuit 69,33 lei lunar, in medie, pe medicamente de uz uman, in timp ce in mediul rural cheltuielile cu aceste produse s-au ridicat la 43,73 lei.

Institutul National de Statistica (INS) defineste gospodaria ca pe un grup de doua sau mai multe persoane, cu sau fara copii, care, in mod obisnuit, locuiesc impreuna, au in general legaturi de rudenie si se gospodaresc (fac menajul) in comun, participand integral sau partial la bugetul de venituri si cheltuieli al gospodariei.

Dupa caz, membrii gospodariei lucreaza impreuna terenul sau cresc animale, consuma si valorifica in comun produsele obtinute. Gospodaria poate fi compusa si dintr-un grup de doua sau mai multe persoane, cu sau fara copii, intre care nu exista legaturi de rudenie, dar care declara ca, prin intelegere, locuiesc impreuna si au buget comun.

Persoanele care nu apartin de alta gospodarie si care locuiesc si se gospodaresc singure se considera gospodarii formate dintr-o singura persoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli romani medicamente, #statistici sanatate romani , #Stiri Sanatate