Cancerul nu sta la distanta. Nu abandonati pacientii oncologici din Romania!

Luni, 23 Martie 2020, ora 13:57
2127 citiri
Cancerul nu sta la distanta. Nu abandonati pacientii oncologici din Romania!

Stim cum e sa primesti o veste neasteptata, pentru care nimic nu te putea pregati, sa te afli in fata unui moment critic si sa se schimbe totul, deodata, pentru tine si pentru cei dragi. De 28 de ani, la HOSPICE Casa Sperantei suntem impreuna in cele mai grele momente ale pacientilor nostri, cu un intreg sistem de suport pentru ei si pentru familiile lor.

Am invatat impreuna ca, in situatiile critice, ingrijirea medicala si suportul clinic sunt la fel de importante ca empatia si solidaritatea.

Traversam o situatie de criza majora - dar noi ramanem, ca pana acum, langa copiii si adultii care se lupta cu un diagnostic incurabil. Ne dorim, in acelasi timp, sa fim un sprijin pentru autoritati, mai ales in aceste momente in care trebuie sa fim uniti si sa colaboram permanent.

Intelegem ca sistemul de sanatate publica este nevoit sa ia toate masurile necesare pentru a se pregati sa faca fata epidemiei de COVID-19, dar si pentru a nu expune bolnavii de cancer la riscul de infectie cu coronavirus, prin prezenta lor in spitalele publice.

Este o lupta contracronomentru si trebuie sa depunem cu totii eforturi, sa fim responsabili si solidari, astfel incat toate aceste masuri sa dea rezultate.

Insa bolile incurabile si cancerul nu tin cont de context, tratamentele si durerea nu pot fi puse pe pauza, iar pacientii nostri copii si adulti au nevoie urgenta de sprijin si ingrijire de specialitate.

Ultimele zile ne-au aratat, din nefericire, efectele necrutatoare pe care le are virusul asupra pacientilor oncologici sau cronici.

Pentru ei, mai tarziu poate fi prea tarziu.

Bolnavii de cancer din Romania sunt printre cei mai expusi in fata pericolului epidemiei de coronavirus.

In acest moment, pacientii oncologici sunt externati din spitale de stat si trimisi acasa, uneori fara tratament.

Sunt parintii nostri, prietenii nostri, colegii nostri, vecinii nostri, poate copiii nostri.

Li s-au inchis deja usi si au auzit un descuranjat si rece "nu se mai poate face nimic", cand mai sunt atat, atat de multe de facut.

Sunt sunt cei mai predispusi la infectarea cu COVID-19 si potentiala propagare, iar in acest moment au extrem de putine solutii.

Cele doua spitale ale noastre, din Bucuresti si Brasov, sunt deschise ca pana acum, 24/24, iar medicii, asistentele si intreg personalul clinic de la HOSPICE raman alaturi de pacientii care au nevoie de noi.

Toate serviciile pe care le oferim in cele doua spitale ale fundatiei sunt gratuite pentru pacientii nostri si pentru familiile lor, dar nu putem continua fara sprijin.

De-a lungul celor 28 de ani de existenta, am inteles ce inseamna dificultatile financiare.

Ne-am confruntat nu o singura data cu momente grele si am reusit sa le depasim doar datorita celor care s-au implicat, au ajutat si au crezut in cauza ingrijirii paliative.

172.000 de romani au nevoie in fiecare an de ingrijire paliativa. Va multumim ca ne-ati aratat puterea lui "impreuna" si ne-ati sprjinit sa ii ajutam pe cat mai multi dintre ei.

Acum, facem din nou un apel la solidaritate si la implicare: va rugam sa nu ii abandonam pe bolnavii de cancer, deoarece #cancerulnustaladistanta!

Vom putea sa oferim ingrijire paliativa gratuita pentru cat mai multi pacienti si, totodata, sa sprijinim eforturile depuse de autoritati si sa contribuim la degrevarea spitalelor publice de pacientii incurabili doar cu sprijinul comunitatii, al companiilor si al celor care cred in cauza ingrijirii paliative.

Doar cu sprijinul vostru.

Ajuta si tu pe https://www.hospice.ro/doneaza/ sau trimite un SMS la 8844 cu mesaj TIMP (cost 2 euro).

#HOSPICE Casa Sperantei, #bolnavi cancer, #ingrijire paliativa , #Stiri Sanatate

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Guvernul dă cu o mână, dar ia cu cealaltă. Suma cu care a crescut salariul minim va fi tăiată de la bonurile de masă de la 1 iulie
  2. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  3. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  4. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  5. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  6. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  7. Când vor fi listate la bursă cele trei companii de stat cerute prin PNRR: "Unii ar vrea, alţii nu prea"
  8. Un gigant financiar se luptă cu Elon Musk. Votul care l-ar putea costa zeci de miliarde de dolari pe șeful Tesla
  9. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  10. Ce dobânzi primesc românii care împrumută statul pentru finanțarea deficitului bugetar. Noile emisiuni de titluri de stat