A inselat ca la nebuni. Medicul psihiatru Radu Ciurea, retinut

Joi, 25 Iulie 2013, ora 13:00
2674 citiri
A inselat ca la nebuni. Medicul psihiatru Radu Ciurea, retinut

Seful Sectiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, Radu Ciurea, a fost retinut, de catre procurorii de pe langa Curtea de Apel Cluj, pentru complicitate la inselaciune.

Motivul retinerii lui Radu Ciurea si a unui psiholog din Deva, a fost acela se de eliberare a unor adeverinte false anumitor persoane care ulterior au luat pensie pentru persoane cu handicap.

Conform anchetatorilor, medicul ar fi eliberat in fals adeverinte din care sa rezulte ca mai multi oameni sufera de boli psihice grave, iar ulterior, cei care au primit aceste adeverinte, au obtinut pe nedrept indemnizatii de persoane cu handicap.

Conform surselor din randul anchetatorilor, medicul ar fi eliberat adeverinte pentru 17 persoane, cercetate in acelasi dosar pentru inselaciune.

Medicul este cercetat alaturi de un psiholog din Deva, retinut si acesta, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Radu Ciurea a recunoscut in fata anchetatorilor ca a eliberat adeverinte sau scrisori medicale celor 17 pacienti in decursul anilor 2008-2009, dar sustine ca a eliberat aceste adeverinte pe baza unor diagnostice reale, respectiv ca nu a falsificat nici un act.

Medicul clujean si psihologul din Deva vor fi prezentati, joi, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

#medic psihiatru spital cluj, #indemnizatie persoane handicap, #Medic Radu Ciurea, #adeverinte false , #Stiri Sanatate