Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sanatate: Romania e darnica cu ipohondrii

Sanatate: Romania e darnica cu ipohondrii


Romania cheltuie ineficient banii pentru asistenta sociala, crede seful misiunii FMI in tara, Jeffrey Franks, care a facut o serie de declaratii, dupa intrevederea cu partidele de guvernamant.

"FMI-ul nu considera ca Romania cere prea mult pe asistenta sociala. FMI a considerat ca Romania a cheltuit bani ineficient pe asistenta sociala, iar ideea este sa se concentreze pe ce au nevoie", a spus Franks, la un post de televiziune.

Reprezentantul FMI in tara a exemplificat prin faptul ca exista oameni care pot munci, dar care totusi beneficiaza de pensiile pentru persoanele cu dizabilitati.

"Ministerul lucreaza la consolidarea programelor de asistenta, insiderent de venituri. Daca ar fi acordata tutoror si bogatii ar beneficia. Dar acest lucru ar fi o irosire", crede Jeffrey Franks, care spune ca, in acest moment, subventia tip este cea mai mare care se poate acorda.

"Cel mai bine este sa ne asiguram ca subventiile sunt indreptate catre cei saraci si nu catre toata lumea. E vorba de redirijare, pentru ca cei care au nevoi sa primeasca mai putin sau deloc", concluzioneaza Franks.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3752 ori