Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicolaescu s-a inteles cu producatorii de medicamente sa plateasca 2 treimi din arierate in 2013

Nicolaescu s-a inteles cu producatorii de medicamente sa plateasca 2 treimi din arierate in 2013


Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi, ca a semnat un protocol cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente ca doua treimi din arierate, respectiv 3,5 miliarde de lei, sa fie platite in 2013, iar in 2014 restul pana la 4,5 miliarde de lei.

"Ieri (miercuri, n.r.) am semnat un protocol cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente(ARPIM), astfel incat in contractul cadru sa putem veni cu plati esalonate. Astfel, in 2013 vom face esalonarea platilor facturilor care se vor emite dupa 1 aprilie 2013 cu pana la 180 plus 30 de zile. De la 1 ianuarie 2014 pana la 30 iunie 2014, esalonarea sa se faca la 90 plus 30 de zile, iar de la 1 iulie 2014 la 31 decembrie 2014 esalonarea sa se faca la 60 plus 30 de zile", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu a mai spus ca aceasta esalonare va fi facuta cu obligatia Guvernului de a plati in 2013 doua treimi din arieratele inregistrate din 2009, diferenta urmand sa fie platita in 2014. El a precizat ca pentru cele doua treimi a fost prevazuta in bugetul din acest an suma de 3,5 miliarde de lei.

"Putem incheia protocoale similare si cu poducatorii de medicamente generice"

Nicolaescu a precizat ca de aceea a fost introdus proiectul ca managerii de spitale care trei luni inregistreaza arierate sa isi piarda postul.

"Trebuie sa gasim si solutii. Nu intamplator am introdus in relatia cu FMI ca acei manageri de spitale care inregistreaza arierate trei luni vor fi schimbati din functie", a explicat ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca, "luand ca model protocolul cu ARPIM, a discutat incheierea unor acte similare si cu Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, dar si cu Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2069 ori