Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia ar putea reduce cu 1 miliard de euro investitiile in medicamente

Grecia ar putea reduce cu 1 miliard de euro investitiile in medicamente


Grecia ar putea face economii in sectorul farmaceutic si ar putea reduce cu 1 miliard de euro investitiile in medicamente, aceasta fiind una dintre consecintele masurilor de austeritate adoptate de Parlamentul elen.

Pacientii vor fi obligati sa plateasca mai mult la medicamente, in timp ce distribuitorii si farmaciile vor avea marje mai mici. Medicii vor prescrie medicamente mult mai generice, se arata intr-un document privind planurile de reduceri aplicate pana in 2014, scrie Bloomberg.

Acordul semnat intre liderii greci si reprezentantii troicei presupune, de asemenea, introducerea unei taxe de tip clawback, aplicate vanzarilor inregistrade de producatorii de medicamente din Grecia.

Sistemul clawback presupune ca toti producatorii de medicamente trebuie sa contribuie la finantarea sistemului public de sanatate cu o suma din veniturile realizate din vanzarea produselor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2795 ori