Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fervex se retrage preventiv din Romania

Fervex se retrage preventiv din Romania


Producatorul medicamentului Fervex, folosit pentru tratarea racelii, a anuntat ca se va retrage de pe piata europeana, inclusiv din Romania, ca o masura preventiva, dupa ce au fost descoperite medicamente cu o microflora atipica.

Un laborator european a descoperit o microflora atipica la un sortiment al medicamentului, respectiv plicul cu gust de zmeura, folosit in combaterea racelii. Acest produs nu se gaseste pe piata locala, dar producatorul a mentionat ca retrage toate sortimentele, inclusiv cele din Romania, pentru noi teste, anunta B1TV.

Fostul ministru al Sanatatii si actualul consilier al premierului, Vasile Cepoi, a declarat, la postul de televiziune amintit, ca farmaciile sunt obligate sa nu mai puna pe rafturi produsele Fervex.

"Deocamdata producatorul a anuntat ca produsul cu gust de zmeura ar fi contaminat si au propus ca toate produsele Fervex sa fie retrase pentru a evita contaminarea altor produse", a mai spus Cepoi.

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, a spus ca Agentia Europeana a Medicamentului a hotarat retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulti si copii, nu numai a celor cu aroma de zmeura, a precizat Marius Savu.

Marius Savu a precizat ca medicamentul Fervex cu aroma de zmeura nu se comercializeaza in Romania, dar in urma deciziei Agentiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vanzare in toate variantele comercializate.

"Retragerea a fost extinsa ca o masura de precautie deoarece produsele mentionate mai sus sunt similare cu Fervex Raspbery aroma de zmeura. Datele colectate pana in momentul de fata sugereaza ca zaharul (sucroza) folosit in compozitia acestor produse este sursa prezentei microbiene. Prin urmare, datorita unor masuri de precautie extrema, Bristol-Myers Squibb retrage de pe piata aceste produse care au aceeasi sursa de zahar (sucroza)", precizeaza Bristol-Myers Squibb intr-o declaratie transmisa Mediafax.

Bristol-Myers Squibb precizeaza ca va continua sa investigheze aceasta problema si va furniza noi date deindata ce vor fi disponibile.
Presedintele ANM a mai spus ca reactiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu incarcatura microbiana sunt greata, varsaturi si diaree.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1475 ori