Coplata nu se mai aplica de astazi. De cand o vom plati, totusi?

Luni, 04 Martie 2013, ora 11:58
1712 citiri
Coplata nu se mai aplica de astazi. De cand o vom plati, totusi?

Pacientii vor achita coplata doar la externarea din spital, nivelul tarifului fiind stabilit de fiecare unitate sanitara cu paturi pe baza de criterii proprii.

Masura a fost stabilita in prin proiectul Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014, lansat in dezbatere publica de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate la sfarsitul lunii ianuarie.

Prevederile urmau sa intre astazi in vigoare, insa Executivul a amanat acest termen printr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Proiectul de Hotarare de Guvern privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014 a fost lansat in dezbatere publica astazi pe site-urile Ministerului Sanatatii (MS) si al Casei Nationale de Asigurari Sociale (CNAS) si, conform prevederilor, urma sa intra in vigoare la 1 martie 2013.

Guvernul a amanat, insa, acest termen, pana la 31 martie 2013, intrucat legea bugetului de stat nu a fost aprobata in timp util, adica pana la 31 decembrie 2012. Prorogarea datei de intrare in vigoare a contractului-cadru este cuprinsa de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 7/2013 pentru modificarea unor acte normative din domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial, nr. 111, din 26 februarie 2013. In plus, Guvernul a emis, recent, si o hotarare prin care prelungeste contractul-cadru si programele de sanatate din 2012 pana la 31 martie 2013.

Cititi mai multe despre Coplata NU nu se mai aplica de astazi! De cand o vom plati, totusi? pe Avocatnet.ro.

#coplata sanatate, #coplata sistem sanatate, #legi coplata sanatate , #Sanatate publica