Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cardul national de sanatate, impiedicat de licitatii esuate

Cardul national de sanatate, impiedicat de licitatii esuate


Cardul national de sanatate care ar contine toate informatiile privind calitatea de asigurat, date medicale precum grupa de sange, predispozitia la alergii sau avizul pentru donarea de organe este cuprins si in proiectul Legii sanatatii, desi actul trebuia sa fie livrat romanilor de patru ani.

Cardul national de sanatate figureaza alaturi de cel european la Titlul XII al noii legi a sanatatii. Desi cardul national trebuia realizat inca de acum patru ani, autoritatile nu au reusit acest lucru, in ultima jumatate de an licitatia pentru realizarea lui fiind contestata de cateva ori.

Cardul national de asigurari sociale de sanatate este un card electronic, distinct de cardul european de asigurari sociale de sanatate. Documentul se emite pentru dovedirea calitatii de asigurat si poate fi utilizat numai pe teritoriul Romaniei. Cardul national de asigurari sociale de sanatate este parte integranta a sistemului informatic unic integrat al asigurarilor sociale de sanatate.

Cheltuielile necesare pentru producerea cardului national de asigurari sociale de sanatate se suporta atat de CNAS, cat si de asigurat.

Asiguratul suporta cheltuielile reprezentand contravaloarea cardului national de asigurari sociale de sanatate, respectiv a documentului propriu-zis prin care se atesta calitatea de asigurat, precum si costurile aferente distributiei acestuia.

Modalitatile de elaborare, implementare si distribuire in Romania a cardului national de asigurari sociale de sanatate, precum si responsabilitatile institutiilor implicate in acest proces se stabilesc prin Hotarare a Guvernului si ordine ale presedintelui CNAS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2760 ori