Ce poate face statul pentru asigurarile private

Joi, 16 Februarie 2012, ora 14:34
3448 citiri
Ce poate face statul pentru asigurarile private

Autoritatile trebuie sa introduca o deductibilitate fiscala totala pentru asigurarile de sanatate, intre 400 si 600 de euro pe an, masura care va reduce presiunea pe cheltuielile din fonduri publice a institutiilor sanitare de stat, a declarat joi directorul general al Alico Asigurari.

"Dupa calculele noastre actuale, in functie de morbiditate, o deductibilitate intre 400 si 600 de euro ar oferi un pachet de asigurari voluntare de sanatate care ar fi relevant pentru pacient".

"Aceasta deductibilitate trebuie sa fie totala, similara cu medicina muncii, atat pe partea de impozitate pentru angajat, cat si pentru angajator. O astfel de masura ar lua presiunea de pe bugete. Practic, ar oferi angajatorilor un pachet de beneficii complex pentru angajati", a mentionat directorul general al Alico Asigurari, Theodor Alexandrescu.

Acesta a mentionat ca reforma este un proces de durata, motiv pentru care autoritatile trebuie sa actioneze imediat in cateva directii prioritare, printre care aplicarea unei deductibilitati cuprinse intre 400 si 600 de euro.

De asemenea, seful Alico Asigurari a mai spus ca este nevoie de "o deschidere a sistemului de stat" in ceea ce priveste decontarile directe intre furnizorii de servicii medicale de stat si asiguratorii privati pe asigurarile private de sanatate.

"In prezent nu avem deductibilitate si nici posibilitatea de a ne deconta cu furnizorii de stat", a subliniat Alexandrescu.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, Inc., reprezentata in Romania prin Alico Asigurari Romania si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat. La 1 noiembrie 2010, MetLife Inc. a achizitionat Alico.

MetLife Inc. are un portofoliu de 90 de milioane de clienti in peste 60 de tari.

#asigurari private de sanatate, #Alico asigurari private, #asigurari private deductibile , #Program sanatate