Cristian Busoi, propus la sefia CNAS dupa demisia lui Doru Badescu

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 08:37
2417 citiri
Cristian Busoi, propus la sefia CNAS dupa demisia lui Doru Badescu

Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat, la postul B1 TV, ca Badescu si-a prezentat demisia in urma discutiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reactia gresita in cazul nominalizarii lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al CNAS.

"A fost presedintele Casei, astazi am lamurit lucrurile. In primul rand ca domnul Duta nu este membru in consiliu de administratie. Administratia Prezidentiala nu a semnat niciun decret si a fost o actiune personala a unui consilier prezidential, prieten cu domnul Duta.

Motiv pentru care reactia domnului Badescu, dincolo de termenii folositi care nu erau in regula, a fost evident o reactie gresita, motiv pentru care am discutat, si-a prezentat demisia si de altfel, maine, o sa-l propun in functia de sef al Casei Nationale pe domnul Cristian Busoi, europarlamentar", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe fostul presedinte al CNAS Lucian Duta drept membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din partea Administratiei Prezidentiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisa in data de 10 iunie.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a transmis ca numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei "o gafa" a Administratiei Prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote", si ameninta ca, pana la retragere acesteia, CA nu se va intruni.

"Ca urmare a adresei Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, prin care domnul consilier prezidential Virgil Paunescu il numeste membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe dl. dr. Lucian Duta, apreciem urmatoarele: Aceasta numire este o gafa a Administratiei Prezidentiale. Este o numire specifica organizatiilor mafiote.

Consilierul prezidential Virgil Paunescu a detinut, la randul sau, functia de presedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, in anul 2000", arata, miercuri, CNAS intr-un comunicat de presa.

Intr-un comunicat transmis, joi, de Guvern se arata ca, in urma situatiei create prin desemnarea lui Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, joi, la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS, Doru Badescu, considerand ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit.

El i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat.

In acelasi timp, primul-ministru considera ca revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei.

Lucian Duta a raspuns declaratiilor premierului Victor Ponta in legatura cu numirea sa de catre presedintele Basescu in CA al CNAS, sustinand ca nu este cercetat penal si ca nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele sau.

#Cristian Busoi presedinte CNAS, #demisie Doru Badescu, #management Asigurari Sanatate, #conducere CNAS , #Casa sanatate