Asiguratorii si companiile de servicii medicale au semnat un protocol

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:19
3710 citiri
Asiguratorii si companiile de servicii medicale au semnat un protocol

Cateva companii de asigurare si de servicii medicale au semnat joi un protocol de colaborare, in vederea formularii si inaintarii de propuneri comune autoritatilor, cu privire la sistemul asigurarilor de sanatate care face parte din programul si strategia guvernamentala privind reforma in sanatate.

"Grupul de lucru isi asuma rolul unui partener de discutii cu institutiile statului urmarind modernizarea si restructurarea sistemului medical din Romania. Totodata, va organiza sedinte de lucru in cadrul carora se vor dezbate subiecte incluse pe o agenda prestabilita si agreata de comun acord cu toate entitatile grupului. Toate subiectele dezbatute vor viza atingerea obiectivelor agreate de catre entitatile grupului", se arata intr-un comunicat transmis joi de Alico Asigurari.

Principalele obiective ale grupului asumate pentru perioada urmatoare sunt: dezbaterea propunerilor legislative si prevederile din legislatia interna care necesita modificari sau completari ori o mai buna adaptare la realitatile sociale, precum si elaborarea de studii si analize. De asemenea, se vor face propuneri de modificari legislative in ceea ce priveste actele normative cu incidenta in activitatea desfasurata.

Totodata, companiile vor sa prezinte autoritatilor abilitate din Romania propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ local cu privire la functionarea si dezvoltarea asigurarilor de sanatate si a sistemului medical.

In cadrul protocolului semnat se mai precizeaza ca Grupul de Lucru nu reprezinta o asociere in sensul legii asociatiilor si fundatiilor, neavand o personalitate juridica. Mai mult, protocolul doar reglementeaza modul de lucru cu scopul atingerii obiectivelor propuse, partile semnatare actionand in conformitate cu legislatia in domeniul concurentei.

Cele zece entitati care au constituit grupul de lucru sunt: Alico Asigurari Romania, Allianz Tiriac Asigurari, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania, Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, Axa Life Insurance, Regina Maria, ING Asigurari de Viata, Medicover Hospitals, Sanador, Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restructurare sanatate, #protocol case de asigurari medici, #servicii medicale private , #Casa sanatate