Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cardurile de sanatate ar putea fi distribuite prin posta sau primarii

Cardurile de sanatate ar putea fi distribuite prin posta sau primarii
Proiectul de lege care prevede modul in care se va face distributia cardurilor de sanatate a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii, cei interesati putand sa faca propuneri timp de 10 zile.

Potrivit proiectului care modifica legea privind reforma sanatatii, postat pe site-ul MS, distributia cardurilor catre salariati se realizeaza prin primarii si serviciile locale de evidenta a populatiei, pentru mediul rural si localitatile urbane cu o populatie de pana la 15.000 de locuitori, dar si prin serviciile postale, pentru mediul urban si localitatile cu o populatie mai mare de 15.000 de locuitori.

Cardurile pot fi distribuite si prin casele de asigurari de sanatate, numai in situatia in care nu se poate realiza in modalitatile anterioare.

Cheltuielie necesare pentru producerea solutiilor informatice pentru administrarea cardului national de asigurari sociale de sanatate, precum si cheltuielile pentru distributia acestuia prin serviciile postale se suporta de CNAS, din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, se arata in proiect.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1381 ori