Vanzarea noii tablete Samsung, blocata in Germania

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 13:24
3520 citiri
Vanzarea noii tablete Samsung, blocata in Germania

Samsung Electronics a pierdut sansa de a-si prezenta cea mai recenta tableta la una dintre cele mai mari expozitii de electronice, dupa ce Apple a obtinut o noua decizie judecatoreasca de a bloca vanzarile Galaxy Tab, in Germania. 

Samsung, rivalul direct al lui Apple pe domeniul tabletelor, a fost nevoit sa isi retraga proaspat lansatul Galaxy Tab 7.7 de la expozitia IFA din Berlin, dupa ce un tribunal din Dusseldorf a aprobat pe 2 septembrie cererea Apple de a interzice vanzarile si promovarea produsului, potrivit declaratiilor lui James Chung, purtator de cuvant Samsung, citat de Bloomberg.

Samsung si Apple, producatorul iPad, sunt implcati in dispute legale pe trei continente, intrucat Apple, unul dintre cei mai mari clienti de cip-uri si display-uri ale companiei sud-coreene, pretinde ca dispozitivele Galaxy au copiat modelele sale de iPhone si iPad.

Luna trecuta, tribunalul regional din Dusseldorf i-a oferit Apple castig de cauza si a interzis vanzarea temporara a modelului anterior Galaxy Tab 10.1 in 26 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

"Samsung respecta decizia judecatoreasca", a declarat Chung, ieri, adaugand ca Samsung crede ca prin aceasta se limiteaza drastic alegerile consumatorilor din Germania.

"Compania va apela la toate resursele legale pentru a-si apara drepturile de proprietate intelectuala", sustine purtatorul de cuvant.

Actiunile Samsung au scazut cu 4.9 procente, ce mai drastica scadere din 18 august, pana la 483.613 euro la ora inchiderii tranzactiei in Seoul, aducand scaderile din acest an pana la pragul de 23%.

Indexul de referinta Kospi a scazut cu 4.4 procente astazi, Miscarea inseamna o scadere a vanzarilor pentru Samsung Decizia tribunalului ar putea insemna pentru Samsung pierderi de pana la jumatate de milion de unitati in in acest an, potrivit Strategy Analytics.

Vanzarile de tablete ar ar putea ajunge pana la 2.4 milioane de unitati in Germania, in 2011, ceea ce ar insemna o crestere de la 0.6 milioane in 2010.

Aceste cifre transforma Germania in cea mai mare piata din Europa, dupa Marea Britanie si Franta, potrivit lui Neil Mawston, analist in cadrul companiei de cercetare.

Samsung avea in plan sa prezinte Galaxy Tab 7.7 alaturi de alte dispozitive mobile in cadrul IFA 2011, care a ajus sa fie un camp de lupta pentru companiile care cauta sa ofere consumatorilor europeni alternative pentru iIPhone si iPad.

Consecintele rivalitatii cu iPad

Compania sud-coreeana, care nu a facut public numarul tabletelor vandute, vrea sa-si creasca vanzarile de tablete de cinci ori fata de 2010, cand Galaxy Tab cu sistemul de operare Android de la Google a fost pus in vanzare.

Samsung avea o cota de aproximativ 16% din piata tabletelor in ptimul trimestru, luand-o pe urma iPad, cu 96 de procente, potrivit Strategy Analytics.

Disputele legale intre cele doua companii tehnologice au inceput dupa ce Apple a dat in judecata Samsung in SUA ca ar fi copiat produsele sale.

Samsung, care detine locul doi la numarul de patente in SUA, a contraatacat in instantele din Seoul, Tokyo, Germania si California.

In Australia, Samsung a acceptat sa anuleze lansarea Galaxy Tab 19.1 pana la sfarsitul lui septembrie, ce-a de-a doua amanare intr-o singura luna.

O infatisare preliminara desfasurata in Olanda luna trecuta a impus stoparea de catre Samsung unor vanzari de smartphone dupa data de 13 octombrie, fara sa extinda interzicerea la nivel de tablete. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#samsung, # tableta samsung, # vanzari tableta samsung germania, # apple samsung , #stiri Samsung