Touchscreenul, mina de aur a producatorilor de celulare

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 10:15
3046 citiri
Touchscreenul, mina de aur a producatorilor de celulare

Piata telefoanelor cu touchscreen (ecran tactil - n.r.), reprezinta in prezent circa 2% din totalul vanzarilor de terminale mobile , a declarat Ion Iosifescu, Product Manager Divizia Telecom, Samsung Electronics Romania. 

Dupa estimarile Samsung, anul acesta vanzarile s-ar putea ridica la maximum 4,8 milioane de unitati, iar cota terminalelor touchscreen ar putea ajunge la 5% spre sfarsitul anului. Desi procentul din totalul vanzarilor nu este mare, segmentul touchscreen e important pentru toti producatorii: terminalele aduc un plus de imagine, iar comercializarea lor este extrem de profitabila. De exemplu, costurile de productie ale unui iPhone 3G sunt de circa 200 de dolari, potrivit iSuppli, iar in Romania terminalul se vinde "la liber" la pretul de 509 euro (654 de dolari).

Pretul mediu al unui telefon touchscreen este, in Romania, de 350 de euro, insa, odata cu lansarea unor modele destinate unor segmente mult mai largi de utilizatori, costul mediu ar putea scadea in 2009 spre 220-250 de euro, potrivit Samsung. Cel mai vandut model al producatorului sud-coreean in Romania este i900 Omnia.

Potrivit Sony Ericsson, utilizatorii telefoanelor cu touchscreen au public-tinta destul de bine conturat. "Sunt acei tineri educati si dinamici, cu functii manageriale si permanent la curent cu noutatile din domeniul tehnologic. In mod evident, dotarile si tehnologiile incorporate variaza in functie de model. XPERIA X1 este cel mai performant telefon cu touchscreen lansat de Sony Ericsson si este comercializat la circa 2.500 de lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Touchscreen, # costuri, # omnia, # vanzari, # terminale mobile , #stiri Samsung