Toshiba a afisat pierderi sub asteptari in T1

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 10:58
1154 citiri
Toshiba a afisat pierderi sub asteptari in T1

Grupul nipon Toshiba Corp a raportat miercuri o pierdere operationala sub asteptari, datorita preturilor bune la cipuri, reafirmand si planurile de revenire pe profit pana la sfarsitul anului, prin reducerea de cheltuieli, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Toshiba a precizat ca pierderea operationala s-a cifrat la 37,6 miliarde yeni in perioada aprilie-iunie, fata de o pierdere de 22,9 miliarde yeni in perioada similara din 2008.

Pierderea neta s-a ridicat la 57,8 miliarde yeni, fata de nivelul de 11,6 miliarde yeni in perioada similara din 2008, cauzata de o scadere de 17% a vanzarilor.

Toshiba, al doilea producator mondial de cipuri de memorie tip NAND, investeste in tehnologii noi pentru a tine pasul cu liderul sectorului, Samsung Electronics.

Pierderile diviziei de semiconductori a fortat grupul Toshiba, ce detine compania americana Westinghouse, sa stranga cinci miliarde de dolari pentru a-si sustine operatiunile.

Toshiba a mentinut tinta anuala de profit operational de 100 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari), pe fondul reducerii de cheltuieli. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Toshiba, # pierderi, # profit , #stiri Samsung