Top 10 cei mai bine platiti cantareti din lume

Joi, 16 Iunie 2011, ora 12:36
11532 citiri
Top 10 cei mai bine platiti cantareti din lume

Se spune ca daca iti faci din hobby meserie, vei fi mereu in timpul liber. Unii au reusit sa faca acest lucru si sa se si imbogateasca de pe urma pasiunilor lor. Daca vrei sa vezi unde te poate aduce o cariera muzicala, iata lista celor mai bine platiti cantareti din lume.

In urma cu 20 de ani, Bon Jovi isi incuraja formatia, spunand ca au sanse sa ajunga mai cunoscuti decat Rolling Stones.

Dupa doua decenii, Bon Jovi este inca pe val. Grupul a castigat 125 de milioane de dolari in ultimul an, indeajuns incat sa-si revendice locul 2 in topul Forbes al celor mai bine platiti cantareti.

U2 este "regina" muzicii, fiind platita cu 195 de milioane de dolari in ultimul an. Banii au venit in mare parte datorita turului international care a avut incasari de 700 milioane dolari in doi ani, surclasand "A Bigger Bang" a lui Rolling Stones in clasamentul celor mai productive turnee.

In topul Forbes se mai afla Elton John, cu un venit de 100 milioane dolari, si Lady Gaga, care a reusit sa stranga 90 milioane dolari.

Clasamentul a tinut cont de veniturile neimpozate inregistrate in perioada mai 2010 - mai 2011, inainte de plata agentilor si a managerilor.

1. U2 - 195 milioane dolari

Rockerii au daramat recordul celor mai productive turnee din istoria muzicii. La sfarsitul turului de doi ani, in aceasta vara, U2 va fi vandut bilete in valoare de 700 milioane dolari catre peste 7 milioane de fani.

2. Bon Jovi - 125 milioane dolari

Intorsi in orasul natal, membrii Bon Jovi au avut trei concerte consecutive cu casa inchisa in New Jersey. Trupa a strans 200 milioane dolari cantand in 74 de concerte in ultimele 12 luni. Solistul Bon Jovi a fost facut membru al Consiliului Casei Albe pentru Probleme Comunitare de catre presedintele Obama.

3. Elton John - 100 milioane dolari

Sir Elton John a vandut 250 de milioane de albume in toata lumea in ultimii 30 de ani. Dar nu se opreste. In ultimele 12 luni a strans 204 milioane de dolari in 102 concerte live.

"Omul Racheta" are timp si pentru familie. In 2010, impreuna cu partenerul David Furnish, i-a urat bun venit fiului Zachary, nascut cu ajutorul unei mame purtatoare. Nasa copilului este Lady Gaga.

4. Lady Gaga - 90 milioane dolari

"Regina Monstru" a castigat 170 milioane dolari sustinand 137 de concerte in 22 de tari in ultimele 12 luni.

Coturile mari de productie au redus semnificativ aceasta suma, dar Gaga a avut venituri mari din radio, vanzarile de muzica si contractele de publicitate semnate cu Polaroid, Virgin Mobile, Monster Cable si altii.

5. Michael Buble - 70 milioane dolari

Canadianul a avut in ultimul an un turneu foarte banos.

Nici veniturile din radio si vanzarile de albume nu au fost de ignorat. Astfel, Buble a ajuns in top 5 al celor mai bine platiti cantareti.

6. Paul McCarney - 67 milioane dolari

Fostul membru Beatle ar putea sa stea degeaba si sa incaseze cecuri.

Este cel mai de succes compozitor comercial din istoria muzicii pop, conform Cartii Recordurilor Guinness. Cu toate acestea, McCartney adora sa fie pe scena. In ultimul an, a avut venituri de 130 de milioane din aproape 30 de concerte.

7. The Black Eyed Peas - 61 milioane dolari

Trupa a strans 68 milioane dolari din 62 de spectacole sustinute in toata lumea in ultimul an. O parte semnificativa din aceasta suma a venit in urma contractelor de publicitate cu Samsung, Pepsi, Honda, Verizon si altii.

8. The Eagles - 60 milioane dolari

Acesti "dinozauri" ai muzicii rock adora autostrada. Au avut concerte prin toata lumea si au facut o gramada de bani.

9. Justin Bieber - 53 milioane dolari

La doar 17 ani, Bieber este cel mai tanar cantaret din lista Forbes. In ultimul an, a strans sume impresionante dintr-un turneu international, un nou album si lansarea unei game de parfum.

10. Dave Matthews Band - 51 milioane dolari

Trupa si-a continuat turneul dupa succesul din 2009. In ultimul an, a incasat cate 1 milion de dolari pe noapte pe durata turului format din 68 de concerte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cei mai bogati oameni, #cele mai bine platite vedete, #lady gaga, #muzica, #top forbes, #u2 , #stiri Samsung