TL100 de la Samsung - o camera foto digitala stilata si extrem de subtire

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 12:41
2200 citiri
TL100 de la Samsung - o camera foto digitala stilata si extrem de subtire

Samsung Electronics a lansat TL100, o camera foto digitala cu un senzor de 12,2 megapixeli, ce detine un corp extrem de subtire, de doar 16,6 mm in grosime, excluzand lungimea lentilelor.

“TL100 ilustreaza stilul si simplitatea,” a precizat Tony Sorice, vice presedinte pe vanzari si marketing in cadrul diviziei Digital Imaging. “Este o camera care atrage atentia, nu numai datorita corpului extrem de subtire realizat din otel inoxidabil, ci si functiilor avansate ce vin in sprijinul utilizatorului care, de-acum, poate realiza o fotografie mai usor ca niciodata.”

Construit dintr-o carcasa atragatoare de otel, TL100 dispune de un ecran LCD de 2,7 inchi, foarte eficient pentru incadrarea perfecta a peisajelor si pentru vizualizarea imaginilor si a filmuletelor. Camera foto permite un zoom optic de 3x.

TL100 dispune si de functia Samsung Smart Auto. In momentul activarii, Smart Auto va selecta automat una dintre cele 11 scene, cea care se potriveste mediului in care utilizatorul fotografiaza. De exemplu, functia va seta automat camera la scena landscape daca utilizatorul capteaza o imagine cu o ferma inconjurata de munti, iar apoi va schimba modul automat la scena de potret daca utilizatorul doreste sa fotografieze o persoana.

In plus, TL100 incorporeaza programul licentiat Samsung Smart Album. Smart Album este un instrument ce permite utilizatorilor sa caute o imagine prin diferitele fisiere existente in memoria cardului. Smart Album organizeaza automat imaginile digitale si permite limitarea cautarii in functie de ziua sau luna in care imaginea a fost captata, tipul de fisier, daca fisierul este o imagine, un filmulet, sau o inregistrare audio, culoarea predominanta in imagine.

TL100 ofera de asemenea tehnologia de detectare a fetei, Smile Shot, Blink Detection, Tehnologia Beauty Shot, toate concepute sa imbunatateasca rezultatele finale. Tehnologia Face Detection recunoaste automat pana la 9 chipuri intr-un cadru si ajusteaza setarile camerei pentru crearea unei imagini foarte clare, in timp ce Smile Shot permite fotografierea numai dac? TL100 recunoaste un zambet.

Blink Detection este o functie folositoare ce va imbunatati abilitatea utilizatorului de a capta o fotografie in care toti subiectii sa aiba ochii deschisi. Cand functia Blink Detection este selectat?, TL100 va capta doua imagini succesive atunci cand butonul de declansare este apasat integral, iar daca camera detecteaza ca ochii unui subiect sunt inchisi, o a treia poza va fi realizata.

Modul Beauty Shot este o optiune unica ce va corecta automat imperfectiunile de pe figura unui subiect, precum pete sau puncte negre. Nivelul de retus are este selectabil de catre fotograf, care poate alege cate modificari sa fie realizate asupra imaginii.

Pentru siguranta stabilitaii si claritatii imaginii, Samsung a incorporat tehnologia de stabilizare a imaginii (DIS), o functie ce reduce tremurul regasit in imagini ca rezultat al vibratilor, miscarii mainilor sau altor miscari neprevazute survenite in momentul captarii.

De asemenea utilizatorii pot inregistra filmulete cu noul TL100. Avand la dispozitie posibilitatea inregistarii in format MPEG-4, utilizatorii pot capta filmulete la o rezolutie maxima de 800x592 (SVGA), la 20 frame-uri pe secunda, si utiliza zoom-ul optic de 3x pentru adaptabilitate sporita. TL100 contine de asemena comenzi de editare integrate, cu care utilizatorii pot pune pauza si reincepe o noua filmare fara a mai fi nevoie de a salva fiecare filmulet ca un fisier individual.

Despre Samsung Electronics

Samsung Electronics este lider mondial in industria semiconductorilor, telecomunicatilor, a dispozitivelor media digitale si a convergentei digitale, cu vanzari de 103,4 miliarde de US$. Compania are aproximativ 150.000 de angajati in 134 de birouri din 62 de tari, fiind alcatuita din patru divizii principale de afaceri: Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business si Telecommunication.

De Gabriela Garjoaba 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Samsung, #camara foto, #detine, #functie , #stiri Samsung