Sony estimeaza pierderi de milioane

Joi, 17 August 2006, ora 11:17
779 citiri

Retragerea a 4,1 milioane de baterii pentru laptopuri de catre Dell ar putea costa compania Sony intre 10.000 si 50.000 de milioane de yeni, sau, altfel spus, intre 66 si 337 milioane de euro.Cel mai mare fabricant de calculatoare din lume foloseste un tip de baterii ce contin ioni de litiu, produse de Sony. Si, desi vanzarea bateriilor reprezinta numai 3 procente din totalul de produse electronice marca Sony, vestea nu va presupune numai pierderea unor clienti si micsorarea incasarilor. Compania japoneza ar putea fi obligata sa suporte si costul bateriilor retrase de pe piata.

Dell trebuie sa retraga bateriile incorporate in calculatoarele vandute intre 1 aprilie 2004 si 18 iulie, 2006, pentru ca acestea prezinta riscul provocarii unui incediu.

Retragerea acestor bateriii are loc tocmai cand Sony intentiona sa isi modernizeze afacerea cu electronice, in special in ceea ce priveste marca de televizoare LCD Bravia si camerele digitale Cybershot, pe fondul aprigei competitii cu Samsung Electronics si Sharp.

Desi analistii fac tot felul de estimari legate de pierderile suferite de Sony, exista voci care sustin ca afacerea cu baterii a Sony este mult prea mica in comparatie cu operatiunile sale generale, iar efectele nu vor fi prea importante, nici daca Dell va decide sa cumpere baterii de la alt furnizor.

Un purtator de cuvant al Sony a declarat ca, pana in prezent, compania nu a calcultat impactul financiar pe care il va avea aceasta problema. El a mai afirmat ca nu s-a luat nici o hotarare daca Sony ar trebui sa suporte costurile bateriilor defectuoase. In plus, se pare ca problema supraincalzirii apare numai la bateriile produse pentru Dell.

Bloombiz