Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Serviciile secrete au acces la microfonul telefonului mobil

Serviciile secrete au acces la microfonul telefonului mobil
Serviciile secrete pot activa microfonul de la telefonul mobil al unui urmarit pentru a asculta ce se intampla in camera sau biroul acestuia, releva presa americana dupa ce un astfel de caz a fost raportat in New York.Agentii Federal Bureau of Investigations (FBI) au folost microfonul din celularul unui mafiot pentru a obtine dovezi care au dus la arestarea acestuia. Microfonul a fost activat de la distanta, iar discutiile au fost inregistrate.
Metoda consta in infectarea telefonului cu un cod special (miscare care are loc la fel, de la distanta, fara ca utilizatorul sa stie), iar apoi se activeaza microfonul oride cate ori vrea anchetatorul. Nu conteaza daca telefonul este inchis sau deschis, pentru ca microfonul stie sa se alimenteze direct de la baterie.

FBI a ascultat astfel telefoanele lui John Ardito si Peter Peluso, un sef al mafiei genoveze din New York si respectiv avocatul sau. Pusa sub semnul intrebarii, tehnica de ascultare s-a dovedit a fi perfect legala.

Metoda se discuta la nivel teoretic de cativa ani si se pare ca a mai fost folosita intr-un caz de crima. Recent, Departamentul Comertului din SUA a avertizat oamenii de afaceri ca telefoanele pot fi folosite pe post de microfon in cazuri de spionaj industrial.

Financial Times a scris despre posibilitatea de a instala software pe telefoanele mobile, de la distanta, fara ca utilizatorul sa stie sau sa poata face ceva. Telefoanele mobile Nokia, Samsung, Motorola, precum si cele inteligente "exclusive" ale operatorilor (HTC si altele), sunt vulnerabile la astfel de coduri software.

Se pare ca sistemul nu functioneaza cu bateria scoasa, iar majoritatea executivilor scot bateria cand discuta subiecte sensibile. Insa nici un specialist nu si-a pus problema cum de ceasul telefonului (la unele terminale) ramane pe ora corecta chiar si cu bateria scoasa. Oare exista o a doua baterie in aceste terminale? Ramane de vazut.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1217 ori