Schimbari pe piata smartphone. Nokia, detronat de Apple si Samsung

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 12:58
1981 citiri
Schimbari pe piata smartphone. Nokia, detronat de Apple si Samsung

Dominatia de 15 ani a Nokia pe piata smartphone a fost oprita de Apple si Samsung care au impins producatorul finlandez pana pe locul al treilea, potrivit unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piata, transmite Reuters.

Nokia a inventat conceptul de smartphone in 1996, cu modelul Communicator, insa inovatiile aduse in ultimii ani pe aceasta nisa de principalii rivali si declinul constant al propriilor vanzari a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea in trimestrul doi.

Apple a vandut in perioada analizata 20,3 milioane de iPhone-uri, desi modelul de actualitate iPhone 4 este mai vechi de un an. In mod normal, succesul unui astfel de telefon nu dureaza atat de mult.

Analistii estimeaza ca Samsung a vandut 19 milioane de smartphone-uri in trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorita cererii uriase pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte poular, in special modelul de top S2 cu Android", a declarat un analist al Strategy Analytics.

Strategy Analytics estimeaza ca piata smartphone a crescut in trimestrul al doilea, ca volum al vanzarilor, cu 76% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

ABI Research sunt mai precauti, calculand o crestere de numai 62%.

Piata telefoanelor mobile in general a crescut cu 11,3% in aceeasi perioada, la 365,4 milioane de unitati vandute, potrivit IDC.

Cresterea pietei telefoanelor a incetinit fata de primul trimestru, cand a fost inregistrat un avans de 16,8%, din cauza scaderii volumului vanzarilor modelelor simple, de baza, pentru prima data in ultimele sapte trimestre.

Evolutia negativa a fost determinata de reducerea cheltuielilor de consum.

Strategy Analytics estimeaza ca piata telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unitati in trimestrul al doilea.

Media estimarilor analistilor contactati anterior de Reuters plaseaza vanzarile de telefoane din aceasta perioada la 374 de milioane de unitati.

#piata smartphone, #nokia, #samsung, #smartphone apple, #smartphone samsung , #stiri Samsung

Curs valutar

1 EUR = 4.9709 RON

0.0017

1 USD = 4.5670 RON

0.0202
  1. Cum va arăta omul din anul 3000: va avea al doilea rând de pleoape, spatele cocoșat și mâini încleștate. Ce stă în spatele schimbării drastice
  2. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  3. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  4. Datele personale ale peste 600.000 de clienți Emag, compromise într-o breșă de securitate la o firmă de facturare online
  5. Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
  6. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  7. Funcția din Google Maps care îi poate scăpa pe șoferi de amendă. Cum se activează
  8. Cine e de vină pentru mega-pana IT care afectează companii aeriene, bănci și alte instituții de stat. De la ce a pornit totul
  9. Ungaria ne-a mai dat o lecție. Domeniul în care a devenit mult mai bună ca noi
  10. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme