SanDisk a refuzat o oferta de 5,9 miliarde dolari din partea Samsung

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 10:43
1559 citiri
SanDisk a refuzat o oferta de 5,9 miliarde dolari din partea Samsung

Producazorul american de carduri de memorie SanDisk Corp a refuzat o oferta de 5,9 miliarde dolari din partea producatorului de cip-uri de memorie Samsung Electronics, dar a anuntat ca o tranzactie ar fi posibila in cazul unei oferte mai generoase, informeaza Reuters.Cumpararea SanDisk ar putea ajuta compania Samsung sa reduca costurile in valoare de 350 milioane dolari, platiti companiei SanDisk pentru patentul tehnologiei flash. De asemenea, o tranzactie ar propulsa sectorul memoriilor flash al companiei sud coreene, in contextul in care piata de profil se confrunta cu o scadere a preturilor cauzata de o supraproductie.


SanDisk a anuntat ca oferta Samsung de 26 dolari/actiune in lichiditati - o prima de 80% fata de pretul acestora la finalul sedintei bursiere de luni - subestimeaza valoarea companiei, dar aceasta este deschisa unor discutii viitoare, in cazul in care pretul oferit va recunoaste "valoarea intrinseca".


Oficialii Samsung nu au luat inca o decizie privitoare la o crestere a ofertei, a declarat James Chung, un purtator de cuvand al companiei din Seul.


O tranzactie la acest nivel al deveni cea mai mare preluare a companiei Samsung, care a reusit sa isi mareasca afacerea fara a recurge la fuziuni si achizitii majore.


Intr-o nota catre directorul executiv al SanDisk, Eli Harari, directorul executiv al Samsung, Yoon-Woo Lee a declarat ca este "profund dezamagit de faptul ca SanDisk continua sa aiba asteptari nerealistice legate de valoarea de piata si de pretul de achizitie corespunzator".