Samsung va achita 900 de mil dolari pentru stingerea unui litigiu

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 22:56
1104 citiri
Samsung va achita 900 de mil dolari pentru stingerea unui litigiu

Samsung va plati companiei Rambus 900 de milioane de dolari in vederea stingerii unui litigiu referitor la un patent privind tehnologia cipurilor de memorie destinate computerelor, transmite Bloomberg. In urma informatiei, titlurile Rambus au fost cotate la bursa Nasdaq in crestere cu 14%, la 24,15 dolari pe unitate.

Acordul incheie un litigiu inceput in 2005, dupa esecul eforturilor de reinnoire a unei licente expirate. Samsung este cel mai mare producator de cipuri de memorie pentru computere la nivel mondial.

Intelegerea ar putea sa determine si alti producatori de cipuri sa puna capat disputelor cu Rambus si sa inceapa sa plateasca drepturi de inventator, a declarat Jeff Schreiner, analist la compania Capstone Investments din San Diego.

Samsung va investi 200 de milioane de dolari in actiuni Rambus si va efectua o plata suplimentara de 200 de milioane de dolari, urmata de alte rate trimestriale de 25 de milioane de dolari, in urmatorii cinci ani, se arata intr-un comunicat comun al celor doua companii. 

#samsung, #memorie, #litigiu, #cipuri , #stiri Samsung