Samsung si-a sporit profitul operational de 7 ori in T1

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 13:22
1681 citiri
Samsung si-a sporit profitul operational de 7 ori in T1

Samsung Electronics Co., cel mai mare producator de semiconductori, televizoare cu ecran plat si telefoane mobile din Asia, a anuntat ca profitul sau operational din primul trimestru a crescut de sapte ori, dupa ce revenirea cererii de computere si televizoare a sustinut preturile, scrie Bloomberg, preluat de Newsin.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni de grupul sud-coreean, profitul operational a fost de 4.300 miliarde woni (3,8 miliarde dolari), plus sau minus 200 miliarde woni, fata de profitul de 590 miliarde woni din aceeasi perioada a anului trecut. Analistii estimau ca profitul va fi de 4.270 miliarde woni, potrivit Bloomberg.

Cresterea castigurilor se va prelungi, probabil, pana in al treilea trimestru, in contextul in care cererea de iPad-uri si de telefoane mobile va sustine vanzarile de memorii NAND, sustin analistii.

"Semiconductorii par a fi principalul motor de crestere", a declarat Im Jeong Jae, manager de fond in cadrul Shinhan BNP Paribas Asset Management Co.

"Compania va continua sa inregistreze rezultate puternice in al doilea trimestru, sustinute de afacerile de baza. Castigurile din a doua jumatate a anului ar putea incetini usor fata de primul semestru, insa vor fi in continuare in stare buna, daca cererea din Statele Unite va reveni conform estimarilor", a mai spus el.

Samsung a mai precizat ca veniturile din primul trimestru au fost intre 33.000 si 35.000 miliarde woni. Analistii prevedeau venituri de 36.700 miliarde woni.

Pentru acest an, analistii estimeaza ca Samsung va afisa un profit operational de 16.500 miliarde woni, pe baza unor castiguri de 154.500 miliarde woni.

In 2009, profitul operational al grupului a fost de 10.900 miliarde woni, iar castigurile au atins 136.300 miliarde woni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#samsung, # profit, # castiguri Semiconductori , #stiri Samsung