Samsung nu va mai vinde laptopuri in Europa

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 09:06
1477 citiri
Samsung nu va mai vinde laptopuri in Europa

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anuntat miercuri ca va inceta sa mai vanda computere personale de tip laptop in Europa, citand necesitatea de a se adapta rapid la nevoile si solicitarile clientilor, transmite Dow Jones Newswires.

Decizia vizeaza laptopurile Ativ si Chromebook insa avand in vedere ca firma sud-coreeana nu vinde computere desktop in Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piata calculatoarelor personale din regiune.

'Este vorba de o decizie specifica pentru o regiune si care nu reflecta conditiile de pe alte piete', a informat Samsung intr-un comunicat.

Desi grupul sud-coreean nu a precizat care este numarul de laptopuri vandute in Europa, analistii sunt de parere ca masura nu va avea un impact semnificativ asupra veniturilor companiei deoarece operatiunile din domeniul telefoanelor mobile sunt responsabile pentru cea mai mare parte din afacerile companiei sud-coreene.

Samsung este ultima victima a scaderii vanzarilor de PC-uri si laptopuri. La inceputul acestui an grupul japonez Sony a decis sa-si vanda marca de laptopuri Vaio catre o alta firma japoneza. La randul sau, grupul Toshiba a informat recent ca isi va restructura operatiunile din domeniul PC-urilor, urmand sa se retraga de pe pietele cele mai putin rentabile.

Mobilitatea, accesul la divertisment si la retelele sociale oferit de tablete si smartphone-uri a provocat scaderea vanzarilor de calculatoare personale timp de opt trimestre consecutiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Samsung laptop , #stiri Samsung