Samsung lanseaza tableta cu Windows 8?

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 08:00
2640 citiri
Samsung lanseaza tableta cu Windows 8?

Samsung ar putea prezenta saptamana viitoare o noua tableta care functioneaza pe baza sistemului Windows 8, in cadrul conferintei BUILD organizata de Microsoft, in California, potrivit surselor care doresc sa isi pastreze anonimatul.

Oficialii Samsung au refuzat sa comenteze raportul aparut in Korea Economic Daily, si nici Microsoft nu a putut fi contactat pentru a oferi declaratii pe baza raportului aparut in presa, scrie Computer World.

Untilizarea Windows 8 pe o tableta Samsung ar putea deveni o alternativa convenabila la Android, sistemul de operare utilizat pentru Samsung Galaxy Tab. Aceasta tableta nou-creata ar fi prima tableta Samsung care utilizeaza windows, dupa ce compania a folosit deja sistemul pentru laptopurile sale.

Vineri, un tribunal din Germania a hotarat ca Samsung nu poate vinde Galaxy Tab 10.1 in aceasta tara, din cauza asemanarii foarte mari intre designul sau si cel al iPad2, apartinand companiei Apple.

Apple a inaintat deja o serie de procese impotriva Samsung privind brevetele si proprietatea intelectuala in diferite tari, dar si impotriva altor producatori de smartphone-uri si tablete pe baza de Android. Samsung, la randul sau, a dat in judecata Apple in ultimele luni pentru proprietate intelectuala in cadrul tehnologiei wireless folosite pentru tablete si smartphone-uri.

Cel putin 19 procese s-au inregistrat in noua tari, intre cele doua companii, inclusiv unul deschis de Apple in aprilie, in California, ale carei audieri au fost programate pentru luna octombrie.

Utilizarea unui sistem de operare precum Windows 8 ar oferi Samsung o alternativa mult mai rapida pentru vanzarea de tablete, in contextul bataliei cu Apple.

Avocatii sunt de parere ca o modalitate mult mai rapida de a intra pe piata ar fi, intr-adevar calea tehnologiei, decat cea a tribunalelor sau a eventualelor taxe de licenta impuse de Apple, care ar putea creste intr-un final costul produselor Samsung.

Jack Gold, analist la J. Gold Associates, sustine insa ca, daca Samsung pregateste o tableta care functioneaza cu Windows 7, acesta nu o va face ca o masura de protectie impotriva proceselor si subliniaza ca Samsung este un producator mare, cu o istorie bogata in domeniul sistemelor de operare pe diferite produse, chiar daca a construit doar tablete Android pana acum.

"Samsung ofera cate ceva din fiecare si functioneaza cu aproape orice sistem de operare din lume, asadar, aceasta tableta cu Windows 8 nu este cu nimic iesita din comun", explica acesta.

Spre exemplu, Samsung produce deja laptopuri care functioneaza cu diferite versiuni de Windows, spune Gold.

"O tableta Windows ar fi o simpla extensie a liniei de laptopuri, dar, in acelasi timp, ar fi extrem de interesant pentru utilizatorii fideli Windows, mai ales in cazul companiilor care au nevoie sa foloseasca aceleasi aplicatii", adauga analistul.

Samsung, dar si alti producatori, au produs deja telefoane inteligente care dolosesc sistemul de operare Windows 7, total diferit de Windows 8.

"Samsung a fost de-a lungul istoriei fruntas in ceea ce priveste dispozitivele, si a avut colaborari cu Microsoft si Intel in trecut, continuand traditia si in ziua de astazi", a declarat Gold.

#tableta samsung, # samsung windows 8, # noua tableta samsung , #stiri Samsung