Samsung isi mentine suprematia in fata Apple, cu un nou record de vanzari

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 17:38
1884 citiri
Samsung isi mentine suprematia in fata Apple, cu un nou record de vanzari
Sursa foto: Reuters

Samsung Electronics au vandut in ultimul trimestru al anului 86 de milioane de smartphone, stabilind un nou record, si a marit avansul fata de principalul sau competitor, Apple, chiar daca acestia au raportat, de asemenea, cele mai bune vanzari de iPhone.

In ultimele trei luni ale anului trecut, cota companiei sud-coreene pe segmentul smartphone a fost de 29,6%, fata de cota de 17,6% a celor de la Apple, in conditiile in care piata low-end a inregistrat o crestere foarte importanta, fiind sustinuta de producatorii chinezi de smartphone, care continua sa influenteze evolutia industriei, apreciaza Reuters.

Apple a avut vanari record, dar Huawei si Lenovo vin puternic din urma

Apple a vandut, in ultimul trimestru al anului trecut, 51 de milioane de iPhone, insa cota sa de piata a coborat de la 22%, in acelasi interval din anul anterior, ca urmare a evolutiei inregistrata de chinezii de la Huawei Technologies si Lenovo Group, care au ajuns pe pozitiile a treia, respectiv a patra.

Cei de la Huawei au avut vanzari de 16,6 milioane de terminale, iar Lenovo 13,6 milioane, ofertele lor acoperind 5,7%, respectiv 4,7% din cererea din piata.

"In piata este, in mod clar, mai multa competitivitate venita din partea producatorilor din al doilea nivel. Huawei, LG Electronics si Lenovo au inregistrat, fiecare, rate de crestere ale vanzarilor de smartphone de circa doua ori mai mari decat media industriai globale", a spus Linda Sui, analist Strategy Analytics.

"Samsung si Apple vor trebui sa lupte din greu pentru a face fata acestora si altor competitori 'infometati' in 2014".

Vanzarile de smartphone au crescut cu 41% anul trecut

La nivelul intregului an 2103, piata mondiala a smartphone-urilor s-a apropiat de nivelul record de un miliard de unitati vandute, dupa o crestere cu 41% a vanzarilor.

Samsung a atins anul trecut o cota de 32,2% pe aceasta piata, in crestere de la niveul de 30,4% inregistrat in 2012, iar vanzarile la nivelul intregului 2013 au fost de 319,8 milioane de smartphone.

In acelasi timp, Apple, care este pricipalul concurent al sud-coreenilor, a vandut 153,5 milioane de iPhone, cota de piata fiind de 15,5%.

Galaxy S5 va fi lansat pana in aprilie

Samsung va lansa pana in aprilie noul varf de gama Galaxy S5, care ar putea fi echipat cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului. Aceasta tehnologie va fi introdusa dupa ce Apple a pus senzorul de amprenta digitala la modelul iPhone 5s.

Galaxy S5 va fi insotit de un nou accesoriu wireless, "o evolutie" a Galaxy Gear. Cele doua produse vor fi lansate simultan, iar compania va creste totodata investitiile in marketing pentru tablete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#Samsung vanzari, #smartphone samsung, #apple samsung, #piata smartphone , #stiri Samsung