Samsung investeste cel putin doua miliarde de dolari in biotehnologie

Luni, 12 Mai 2014, ora 16:46
1590 citiri
Samsung investeste cel putin doua miliarde de dolari in biotehnologie

Samsung Group a transformat divizia de electronice in cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, devansand Apple, iar acum tinteste industria biotehnologiei, unde vrea sa investeasca minim doua miliarde de dolari, obiectivul fiind sa devina o forta in domeniu.

Grupul sud-coreean intentioneaza sa investeasca cel putin doua miliarde de dolari in biofarmaceutice, inclusiv in segmentul produselor biosimilare, care sunt versiuni mai ieftine dar identice ale medicamentelor biotehnologice originale, ale caror patente au expirat.

Farmaceuticele biosimilare sunt medicamente biologice, adica medicamente al caror ingredient activ este produs din organisme vii, cum ar fi celule de plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdie. Medicamentele conventionale sunt fabricate de obicei prin sinteza chimica, potrivit informatiilor de pe site-ul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

Samsung, cu venituri anuale de 327 de miliarde de dolari, vrea sa se dezvolte in domeniul biotehnologiei, industrie care potrivit estimarilor ar urma sa genereze in cinci ani vanzari de peste 220 de miliarde de dolari.

Pe masura ce piata electronicelor ajunge la saturatie, presedintele grupului, Lee Kun Hee, a inceput sa investeasca in noi domenii care sa sustina dezvoltarea Samsung.

"Suntem inca la inceput. Suntem o companie Samsung. Mandatul nostru este sa devenim numarul 1 oriunde ne implicam, asa ca obiectivul pe termen lung este sa devenim o companie farmaceutica importanta la nivel mondial", a declarat Christopher Hansung Ko, director general la divizia Samsung Bioepis a grupului, transmite Bloomberg.

Samsung vrea sa vanda in 2017 prima sa versiune a medicamentului Enbrel

In centrul acestor planuri se afla produsele biosimilare. Samsung intentioneaza sa vanda in 2017 prima sa versiune a medicamentului Enbrel al companiei Amgen, destinat tratarii artritei, precum si o versiune a produsului Remicade, pentru tratamentul afectiunilor autoimune, fabricat de Johnson&Johnson.

O alta divizie, numita Samsung Biologics, are contracte pentru fabricarea medicamente bio sub brandul unor companii farmaceutice mari.

Presedintele Lee este in prezent internat in spital in stare stabila, dupa ce a suferit un atac de cord in urma caruia a fost operat.

Intre concurentii Samsung pe piata produselor biosimilare se numara Pfizer si Amgen.

Europa si Japonia accepta produsele biosimilare, dar in Statele Unite nu au fost stabilite inca reglementari specifice si nici nu au fost inca aprobate astfel de produse.

Autoritatile americane analizeaza o sertie de probleme, inclusiv ce fel de cercetari sunt necesare pentru a permite ca versiunile mai ieftine sa inlocuiasca in farmacii medicamentele originale.

Producerea unor versiuni identice cu originalul, dar mai ieftine, este mai dificila decat fabricarea medicamentelor generice, intrucat factori precum temperatura pot afecta produsele.

Vanzarile de medicamente biosimilare ar putea creste la 24 de miliarde de dolari in 2019, de la 1,2 miliarde de dolari in 2013, iar piete cum este cea a Statelor Unite s-ar putea dezvolta expondential odata ce vor fi stabilite reglementarile, potrivit estimarilor din ianuarie ale companiei de consultanta Frost & Sullivan.

Samsung intentioneaza sa aduca pe aceasta piata o noua perspectiva si sa ia rapid decizii. Cele doua divizii bio ale grupului au 800 de angajati, grupul fiind cea mai mare companie de biotehnologie din Coreea de Sud.

Istoria grupului scoate in evidenta spiritul competitiv al Sammsung. Compania a fost infiintata in 1938 de Lee Byung Chull, avea 40 de angajati si exporta orez, fidea si alte produse. Fiul sau, presedintele Samsung Electronics si cel mai bogat om din Coreea de Sud, a transformat divizia in cea mai mare companie de tehnologie din Asia.

Samsung a lansat primul smartphone Galaxy S cu sistem Android in 2010 si a inundat piata cu aparate cu preturi diferite, devansand Apple in privinta vanzarilor. Produsele biosimilare sunt deseori versiuni ale unor medicamente scumpe, pentru tratarea unor boli precum cancerul si artrita, fiind mari generatoare de venituri.

Samsung Biologics, infiintata in parteneriat cu Quintiles Transnational, a convenit in octombrie sa fabrice medicamente biologice pentru o divizie a Roche Holding. Samsung Biologics are si un parteneriat cu Bristol-Myers Squibb. Samsung Bioepis, companie mixta a Samsung cu Biogen Idec, dezvolta alte produse biosimilare, intre care versiuni ale medicamentului Herceptin al Roche, pentru cancerul mamar, si medicamentul pentru diabet Lantus, al Sanofi.

Grupul Samsung anticipeaza sa genereze venituri de este 1,8 miliarde de dolari pe an din biofarmaceutice, pana in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#biotehnologie Samsung, #smartphone samsung, #Samsung Biologics , #stiri Samsung