Samsung Galaxy S III - telefonul oficial al Jocurilor Olimpice

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 21:16
1606 citiri
Samsung Galaxy S III - telefonul oficial al Jocurilor Olimpice

Samsung Electronics si Visa Europe au desemnat terminalul Glaxy S III drept telefonul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012. Sportivii prezenti la Olimpiada vor avea la dispozitie o serie limitata de terminale, care permit efectuarea de plati mobile contactless.

Telefonul va avea la baza aplicatia Visa payWave, care permite realizarea de plati contactless la punctele de vanzare, si va fi disponibil in serie limitata, special pentru atletii si sportivii sponsorizati de Visa si de Samsung.

Telefonul pe post de card

Pentru a face o plata, utilizatorii trebuie sa selecteze aplicatia pe mobilul dotat cu tehnologia Near Field Communication (NFC) si sa tina telefonul in dreptul unui dispozitiv contactless. In plus, aplicatia permite utilizatorilor sa-si verifice soldul contului si istoricul tranzactiilor efectuate.

Platile contactless sunt destinate in special cumparaturilor de valoarea mica datorita rapiditatii cu care se realizeaza aceste tranzactii. Astfel, doar pentru platile care depasesc 20 de lire (100 RON) este necesa introducerea unui cod PIN.

"Tehnologia de plati mobile reprezinta o revolutie in viata de zi cu zi. Viitorul este tehnologia mobila si oamenii vor plati tot mai putin cu numerar pe masura ce dispozitivele mobile vor fi folosite pentru administrarea banilor, cumparaturi si plati", a declarat Sandra Alzetta, vicepresedinte responsabil cu platile mobile in cadrul Visa Europe.

Pe durata Jocurilor Olimpice si Paralimpice, turistii vor avea la dispozitie 140.000 de terminale de plata contactless pe teritoriul Marii Britanii, dintre care 3.000 de terminale noi instalate in incinta locatiilor Jocurilor Olimpice.

Orice vizitator care detine un card contactless va putea sa realizeze plati contactless in peste 5.000 de taxiuri si la comerciantii din parcul Olimpic si din Londra. In prezent, exista peste 30 de milioane de carduri Visa contactless in Europa, dintre acestea 20 de milioane fiind in Marea Britanie.

Noutatile Galaxy III

Noul telefon al celor de la Samsung vine cu un ecran masiv, de 4,8 inci, are o grosime de doar 8,6 mm si cantareste 133 de grame.

Telefonul introduce recunoasterea faciala. Display-ul nu va intra in standby daca citesti ceva pentru mai mult timp, ceea ce e de folos. De altfel, daca vrei sa dai un mesaj cuiva si decizi sa ii suni in schimb, tot ce trebuie sa faci e sa duci telefonul la ureche, iar Galaxy S III va suna in mod automat persoana respectiva.

Si camera foto vine cu functie de recunoastere faciala care va face notite si iti va grupa in mod automat pozele. De exemplu, iti va pune toate pozele familiei. De altfel, prietenii din pozele pe care tocmai le-ai facut vor primii si ei imaginile, in mod automat. Mai mult, pentru a trimite cuiva o fotografie, spre exemplu, in loc sa te folosesti e functia Bluetooth, poti sa "ciocnesti" doua telefoane si ele se vor conecta prin NFC.

In ceea ce priveste camera foto, aceasta iti permite sa faci mai multe poze una dupa alta, in modul "burst". Telefonul va identifica cea mai buna captura si o va salva pe aceea. Telefonul vine si cu egalizator audio, care garanteaza o calitate mai mare a sunetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#samsung, #Galaxy S III, #Jocurile Olimpice Londra 2012, #samsung smartphone , #stiri Samsung