Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Samsung Electronics si-a retras oferta de 5,9 miliarde de dolari pentru achizitonarea SanDisk

Samsung Electronics si-a retras oferta de 5,9 miliarde de dolari pentru achizitonarea SanDisk

Samsung Electronics, cel mai mare producator de cipuri de memorie, a anuntat miercuri ca isi retrage oferta nesolicitata de 5,9 miliarde de dolari pentru achizitonarea producatorului american de carduri de memorie SanDisk.

Potrivit itnews.com, decizia Samsung a venit ca urmare a declinului rapid in care a intrat compania SanDisk. De asemenea, se prognozeaza ca producatorii de cipuri de memorie vor suferi pierderi masive in urmatoarea perioada, mai ales ca piata nu arata semne de revenire.

 

"Anuntul de pierderi de operare, insumand aproape un sfert de miliard de dolari, o precipitata renegociere a contractului cu Toshiba si pierderi masive de forta de munca in intreaga organizatie, duc in opinia noastra la o crestere in profilul de risc al companiei SanDisk, atat pentru companie ca entitate cat si pentru Samsung. Ca rezultat al acestor evolutii, noi nu mai suntem interesati de cumpararea SanDisk la pretul de 26 de dolari pe actiune", a declarat directorul executiv al Samsung, Lee Yoon-woo.

 

Potrivit itnews.com, SanDisk, care a respins oferta lui Samsung din ultima luna, a anuntat luni o pierdere trimestriala mult mai mare decat cea preconizata si intentia de a vinde unele echipamente catre partenerul sau de afaceri Toshiba, pentru reducerea pierderilor.

 

Totusi, potrivit analistilor pietei de profil, decizia Samsung de a retrage oferta de cumparare pentru SanDisk, nu inseamna ca Samsung a abandonat total achizitionarea producatorului american de carduri de memorie si este posibil ca acestia sa faca o oferta mult mai mica decat 26 de dolari pe actiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1564 ori