Samsung dezvolta ochelari care permit convorbiri telefonice

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 18:50
1175 citiri
Samsung dezvolta ochelari care permit convorbiri telefonice

Grupul Samsung Electronics a inregistrat in Coreea de Sud designul unor ochelari care afiseaza informatii de pe smartphone si permit utilizatorului sa poarte convorbiri telefonice.

Gadgetul va avea lentile transparente si casti pentru convorbiri telefonice sau ascultat muzica. Dispozitivul a fost inregistrat ca "ochelari sport", potrivit unor documente postate pe site-ul biroului pentru drepturi de proprietate intelectuala din Coreea de Sud. Samsung a cerut protectie pentru dispozitiv in martie, iar patentul a fost emis la inceputul lunii octombrie, potrivit Bloomberg.

Tot mai multe companii, printre care Google, Microsoft si grupuri care vizeaza finantare pe portalul Kickstarter.com, vor sa intre pe piata gadgeturilor "portabile", care ar putea creste de 14 ori in urmatorii cinci ani, la 19 miliarde de dolari.

Samsung a lansat in septembrie ceasul inteligent Galaxy Gear, care permite purtatorului sa faca poze si sa raspunda la apeluri telefonice.

Ochelarii Google Glass ofera functii precum inregistrare video si poze sau transmiterea de date prin conexiuni la internet, potrivit unui blog al companiei.

Un purtator de cuvant al Samsung a refuzat sa comenteze.

Microsoft testeaza, de asemenea, prototipuri ale unor ochelari inteligenti care se pot conecta la internet, similari Google Glass, insa un astfel de dispozitiv s-ar putea sa nu ajunga in faza de productie, au declarat, saptamana aceasta, surse apropiate situatiei pentru cotidianul american Wall Street Journal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ocheleri samsung, #smartphone samsung, #design ochelari , #stiri Samsung