Samsung a prezentat Galaxy Alpha. Ce dotari are noul smartphone

Joi, 14 August 2014, ora 10:50
1763 citiri
Samsung a prezentat Galaxy Alpha. Ce dotari are noul smartphone

Samsung Electronics a prezentat miercuri noul smartphone Galaxy Alpha, cu ecran de 4,7 inci de inalta definitie si carcasa usoara cu rama metalica, cu numai cateva saptamani inainte ca Apple sa lanseze modelul iPhone 6, relateaza CNBC.

Galaxy Alpha, programat sa intre pe piata in septembrie, este cea mai recenta incercare a Samsung de a opri declinul cotei de piata provocat de intensificarea concurentei pe segmentul smartphone-urilor ieftine.

Concurenta mare venita din partea producatorilor chinezi de telefoane ieftine si-a pus amprenta asupra rezultatelor Samsung. Profitul diviziei de telefoane a companiei, principala sa sursa de venituri, a scazut cu 30% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Agentia de rating Fitch a avertizat marti ca Samsung va inregistra o scadere a cotei de piata de la 31% in 2013 la 25% in 2015.

Analistii anticipeaza ca Apple va lansal iPhone 6 in septembrie sau octombrie si nu se asteapta ca Galaxy Alpha sa afecteze semnificativ succesul noului model de telefon al companiei americane.

"Este o reactie a Samsung la pericolul venit din partea Apple, dar nu cred ca va convinge cumparatorii de telefoane Apple sa treaca la noul smartphone al companiei sud-coreene, care nu difera mult de modelul precedent ", a declarat Roberta Cozza, director la compania de cercetare a pietei Gartner.

Galaxy Alpha va fi cu 7 milimetri mai subtire decat modeul precedent si este compatibil cu gama Samsung de smartwatch-uri, respectiv Gear Fit, Gear Live si Gear 2. Telefonul mai este prevazut cu o camera foto de 12 megapixeli.

In urma criticilor legate de materialul plastic folosit la carcasa, Samsung a anuntat ca a trecut la o noua abordare, folosind o carcasa usoara, incadrata intr-o rama metalica.

Analistii considera ca aceasta decizie ar putea contribui la eliminarea sentimentului de produs "ieftin" dat de modelele anterioare din gama Galaxy, pozitionand telefonul in categoria "varf de gama".

Daniel Gleeson, analist la compania IHS, considera ca noul design al Galaxy Alpha este important intrucat este probabil ca iPhone 6 sa aiba un ecran mai mare, ceea ce va elimina o diferenta majora intre cele doua produse.

Samsung se indreapta totodata spre lansarea unui nou produs important in septembrie, la salonul electronicelor de consum IFA din Berlin.

#Galaxy Alpha Samsung, #smartphone samsung, #smartphone Galaxy Alpha , #stiri Samsung