Samsung a dezvoltat o noua tehnologie Wi-Fi de cinci ori mai rapida

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 09:16
1252 citiri
Samsung a dezvoltat o noua tehnologie Wi-Fi de cinci ori mai rapida

Samsung Electronics a dezvoltat o noua tehnologie Wi-Fi, cu ajutorul careia transferul de date intre terminale se va realiza cu pana la cinci ori mai repede decat viteza maxima posibila in prezent, relateaza Bloomberg.

Tehnologia Samsung Wi-Fi de 60 GHz elimina ecartul dintre viteza teoretica si cea reala, permitand viteze de transfer de pana la 4,6 Gbps (575 MB) pe secunda, o crestere de cinci ori fata de viteza maxima de 866 Mbps (108 MB) atinsa in prezent cu tehnologiile Wi-Fi de 2,4 si 5 GHz, se arata intr-un comunicat al companiei sud-coreene.

De exemplu, transferul unui film de 1 GB se va realiza in mai putin de 3 secunde, cu ajutorul noii tehnologii, in timp ce transferul de fisiere video HD, nearhivate, de pe un terminal mobil catre televizoare va putea fi efectuat in timp real.

Noua tehnologie Wi-Fi va fi disponibila incepand cu anul viitor

"Samsung a depasit cu succes barierele din calea comercializarii tehnologiei Wi-Fi de 60 GHz. Generatiile viitoare de echipamente Samsung vor fi marcate de schimbari inovatoare, cu noi oportunitati in domeniul dezvoltarii de tehnologii Wi-Fi", a declarat Kim Chang Yong, directorul centrului de cercetare si dezvoltare al Samsung.

Anuntul privind tehnologie Wi-Fi de la Samsung, cel mai mare producator mondial de smartphone-uri, vine pe fondul lansarii unei noi linii de produse, compania sud-coreana fiind nevoita sa faca fata competitiei acerbe din partea Apple si a rivalilor chinezi.

Samsung a anuntat saptamana trecuta o scadere cu 60% a profitului operational din trimestrul al treilea, ca urmare a stagnarii vanzarilor de smartphone-uri. Tot saptamana trecuta, compania a declarat ca va investi 14,5 miliarde de dolari intr-o noua fabrica de chipuri in Coreea de Sud.

#samsung tehnologie, #samsung wi fi , #stiri Samsung