Samsung a afisat un profit trimestrial peste asteptari

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 11:42
1942 citiri
Samsung a afisat un profit trimestrial peste asteptari

Profitul trimestrial afisat de Samsung Electronics Co. a atins un maxim al ultimilor doi ani, depasind estimarile analistilor, in conditiile in care vanzarile de televizoare si telefoane mobile au crescut semnificativ, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Rezultatul net aferent celui de-al doilea trimestru a urcat cu 5,2%, la 2.250 miliarde woni (1,8 miliarde dolari), a anuntat compania.

Analistii mizau pe o scadere cu 24% a profitului.

Vanzarile au urcat cu 16%. Cel mai mare producator asiatic de cipuri si telefoane mobile a mentinut o perspectiva prudenta privind vanzarile din a doua jumatate a anului, deoarece moneda coreeana s-ar putea aprecia si competitia se va intensifica.

In primul trimestru, Samsung afisase o scadere cu 72%, la 619 miliarde woni (458,1 milioane dolari), a profitului net din primul trimestru, din cauza scaderii cererii si preturilor de pe piata de profil.

Vanzarile globale ale companiei rivale LG Electronics, inclusiv cele realizate de subsidiarele companiei, au crescut in cel de-al doilea trimestru cu 13,8%, ajungand la 11,229 mld. dolari, comparativ cu perioada similara a anului precedent.

 

#Samsung, # profit, # vanzari, # crestere , #stiri Samsung