Romanii vor cumpara tablete PC de peste 10 mil. euro in 2011

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 15:09
1650 citiri
Romanii vor cumpara tablete PC de peste 10 mil. euro in 2011

Doua companii romanesti vor ataca din 2011 piata tabletelor PC controlata de Apple cu al sau iPad. In total, romanii vor cumpara la anul 15.000 de tablete, generand vanzari de peste 10 milioane de euro, informeaza Mediafax.

Visual Fan, compania brasoveana din spatele brandului AllView, a investit 70 de mii de euro pentru a lansa pe piata locala in decembrie tableta PC AllDro, la pretul de 200 de euro.

Totodata, si compania Televoice care tocmai a lansat un cititor romanesc de carti digitale are in plan sa intre pe segmentul tabletelor, atacand o piata detinuta de brandurile consacrate la nivel mondial, in frunte cu iPad de la Apple.

Competitia nu este insa deloc usoara cu asfet de companii precum Apple, Samsung, HP sau Dell, care au ridicat deja stacheta in materie de tablete PC si cititoare de carti electronice in Romania, iar in lipsa unui brand puternic si a unor investitii considerabile in marketing si promovare, companiile romanesti sunt dezavantajate.

Tableta Serioux, de pilda, produsa sub brand propriu de Asesoft Distribution, este deja disponibila pe piata de cateva luni, insa vanzarile nu depasesc 30 de bucati pe luna.

Prin comparatie, doar eMAG vinde 500 de tablete in fiecare luna, dintre care in jur de 80% sunt iPad, iar restul Samsung Galaxy Tab si Dell Streak.

"Pentru anul in curs este destul de greu de calculat care vor fi vanzarile, dat fiind ca tabletele au ajuns in magazine pe parcursul anului, dar in 2011 cred ca vor fi vandute cam 15.000", estimeaza Iulian Stanciu, directorul general al eMAG si actionarul distribuitorului Asesoft Distribution si al magazinelor de electroIT Flanco.

Astfel, la un pret mediu de 700 de euro, fara a lua in calcul subventiile acordate de operatorii de telefonie mobila (Galaxy Tab porneste de la 350 de euro in oferta Orange si Vodafone), piata ar trebui sa ajunga in 2011 la peste 10 milioane de euro. 

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, # tablete, # pc, # euro , #stiri Samsung