Renault vrea sa cumpere Ssangyong Motor

Vineri, 28 Mai 2010, ora 12:53
1858 citiri
Renault vrea sa cumpere Ssangyong Motor

Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, a depus o oferta preliminara pentru achizitionarea constructorului auto sud-coreean Ssangyong Motor, aflat in dificultati financiare, au declarat vineri pentru Reuters surse apropiate situatiei, precizeaza Mediafax.

Ulterior, Ssangyong a anuntat, intr-un comunicat, ca Macquarie Securities Korea, care se ocupa de vanzarea companiei alaturi de KPMG Samjong, a primit oferte de achizitie de la sapte companii, refuzand insa sa le numeasca.

Ssantyong, cel mai mic producator de automobile din Coreea de Sud, se afla intr-un proces de restructurare sub protectia falimentului inca de la inceputul anului trecut. Compania a fost scoasa la vanzare in luna mai, dupa doi ani consecutivi de pierderi.

Contactati de Reuters, reprezentantii aliantei  si cei ai Renault Samsung au refuzat sa comenteze informatiile.

Analistii de specialitate considera ca tranzactia ar putea avea o valoare cuprinsa intre 300-400 milioane de dolari, din moment ce capitalizarea de piata a Ssangyong se plaseaza undeva in jurul nivelului de 382 milioane de dolari, potrivit Asia Pulse.

Totusi, gama de modele a constructorului sud-coreean cuprinde in mare parte autoturisme mari, cu un consum ridicat de carburant, iar sindicatul angajatilor companiei este cunoscut ca fiind un partener dur de discutii, dupa ce a ocupat anul trecut timp de 80 de zile una dintre fabricile Ssangyong intr-un protest violent.

Acesti factori ar putea descuraja, potrivit analistilor contactati de Asia Pulse, unele dintre companiile care ar fi putut sa manifeste, in alte circumstante, interes pentru achizitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#autoturisme, #companie, #cumparare, #oferta, #renault , #stiri Samsung