LG reduce peste doua miliarde de dolari din cheltuieli

Luni, 09 Februarie 2009, ora 11:47
1534 citiri
LG reduce peste doua miliarde de dolari din cheltuieli

Producatorul sud-coreean de electronice LG intentioneaza sa taie cheltuielile cu 2,2 miliarde de dolari si se asteapta la vanzari cu 20 de procente mai mici in anul curent, din cauza crizei economice.

Desi nu a anuntat concedieri imediate, producatorul de telefoane mobile, televizioare si electroncasnice ar putea sa reduca din numarul angajatilor pana la sfarsitul anului, in urma reorganizarii companiei, a declarat Nam Yong, directorul executiv LG, citat de Reuters. LG are, in prezent, 82.000 de angajati in intreaga lume.

"Disponibilizarile nu sunt usor de facut, avand in vedere cultura locala, si LG va pastra aceasta solutie drept ultim scenariu posibil pentru reducerea cheltuielilor," a declarat Kevin Lee, analist la Woori Investment & Securities.

Potrivit lui Lee, marile corporatii sud-coreene anunta concedieri foarte rar, preferand sa-si reduca forta de munca prin pensionari voluntare.

Desi compania intentioneaza sa reduca 2,19 miliarde de dolari din costuri prin micsorarea cheltuielilor si a costurilor de achizitie, va continua sa investeasca in marketing, dar si in noi domenii, precum energia solara, a declarat Nam.

"Recesiunea globala reprezinta o oportunitate pentru a creste pe pietele emergente", a spus Nam, adaugand ca, pe partea de telefoane mobile si televizoare, compania are inca loc de crestere.

LG se afla pe locul al treilea in topul producatorilor de telefoane mobile, dupa Nokia si Samsung, iar pe piata televizioarelor plate se bate cu Samsung, Sony si Panasonic.

 

 

#lg, # reduceri, # cheltuieli, # electronice , #stiri Samsung