LG Electronics vizeaza cresterea vanzarilor de terminale mobile cu 20%

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 12:44
1545 citiri
LG Electronics vizeaza cresterea vanzarilor de terminale mobile cu 20%

LG Electronics tinteste pentru acest an cresterea vanzarilor de terminale mobile cu 20% comparativ cu anul trecut, la 140 de milioane de unitati si introducerea pe piata a primelor 10 milioane de unitati din segmentul de telefoane inteligente, a anuntat joi compania, informeaza NewsIn.

 

Astfel, LG Electronics vizeaza intrarea intre primii doi producatori la nivel global de telefoane inteligente pana in anul 2012.

"Ne aflam in fata unei noi schimbari revolutionare in industria de terminale mobile datorita dezvoltarii puternice a terminalelor inteligente, dar si a cresterii cererii pentru mai mult continut si servicii imbunatatite. Vom continua sa ne dezvoltam si in 2010, dorind sa devenim unul din primii doi producatori la nivel global in 2010", a declarat presedintele si CEO al companiei Mobile Communication a LG Electronics, Skott Ahn.

Totodata, anul acesta compania LG Electronics doreste sa investeasca in cresterea vizibilitatii pe piata globala si in mod special pe pietele din Coreea si America de Nord, unde doreste sa obtina recunoasterea ca producator de terminale inteligente inovatoare, adaptate utilizatorilor de pe pietele respective.

De asemenea, LG Electronics isi propune pentru 2010 sa atinga o cota de piata de doua cifre pe piata telefoanelor inteligente.

"Anul trecut, LG a creat o divizie speciala pentru segmentul de telefoane inteligente si a crescut forta de munca din departamentele de Cercetare si Dezvoltare cu 30%. Anul acesta, compania intentioneaza sa lanseze 20 de terminale inteligente ce incorporeaza sisteme de operare precum Android, Windows Mobile si Linux. In prima jumatate a anului 2010, LG se va axa pe lansarea de terminale usor de folosit dedicate utilizatorilor care nu au mai detinut un terminal inteligent, urmand ca in a doua jumatate a anului sa introduca pe piata si terminale inteligente ce incorporeaza tehnologii de ultima generatie si design spectaculos", precizeaza compania.

LG Electronics este unul din cei mai mari producatori de televizoare cu ecran plat, produse audio-video, terminale mobile, aparate de aer conditionat si masini de spalat.

Compania are peste 84.000 de angajati in cele 115 de birouri, care includ 84 de filiale deschise in intreaga lume.

Profitul net al companiei a crescut in al treilea trimestru 2009 la 807,2 miliarde woni (685 milioane dolari), de la 24,9 miliarde woni in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau, in medie, un profit trimestrial net de 734 miliarde woni. Vanzarile, inclusiv cele ale diviziilor internationale, au crescut cu 16%, la 13.900 miliarde woni.

Compania este alcatuita din cinci divizii, si anume Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliances, Air Conditioning si Business Solutions. LG concureaza pe piata telefoniei mobile la nivel global cu Nokia Oyj si Samsung Electronics Ltd . 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#telefoane inteligente, # lg, # producatori, # profit, # piata , #stiri Samsung